Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hrůzná noc po pádu autobusu v Africe: Těla jsou k nepoznání, přežilo jen osmileté dítě!

Autor: ČTK, btk - 
29. března 2024
09:42

Jediným přeživším ze čtvrteční tragické nehody autobusu v Jihoafrické republice je teprve osmileté dítě. Z dosud neznámých příčin řidič autobusu ztratil kontrolu nad vozem a prorazil svodidla. Autobus se zřítil z 50metrové výšky na zem, kde následně začal hořet. Nehoda si vyžádala 45 obětí. Některé jsou k nepoznání.

V Jihoafrické republice ve čtvrtek zahynulo 45 lidí, když se z mostu zřítil autobus, kterým cestovali. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na jihoafrické ministerstvo dopravy. Jediným přeživším nehody je podle úřadů citovaných agenturou AP osmileté dítě, které je v péči lékařů.

Podle místních sdělovacích prostředků se nehoda stala v provincii Limpopo na severovýchodě země. Ministerstvo dopravy uvedlo, že řidič autobusu z neznámých příčin ztratil nad vozem kontrolu a prorazil svodidla na mostě. Autobus padal z 50metrové výšky na zem, kde poté začal hořet.

Ve voze jeli lidé z vnitrozemského státu Botswana v jižní Africe do jihoafrického města Moria, podle AP cestovali na velikonoční slavnosti. Záchranné práce na místě nehody pokračovaly hluboko do noci. Některá těla jsou k nepoznání ohořelá, další zůstala uvězněná v troskách vozu.

Video  Dopravní nehoda autobusu a osobního auta v Nesovicích  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání