Se svým doposud přísně střeženým tajemstvím se vůbec poprvé Dáda svěřila v novém dokumentu Felix Slováček – magická Šumava, který bude mít premiéru příští rok. Pojednává o hudebníkově životě, a když v něm Patrasová hovoří o tom, že se chtěla rozvést dvakrát kvůli manželovým záletům, Felix jí vůbec neoponuje. Naopak. „Ne vždy to, co dělám, je správné, ale nemůžu si pomoci,“ reaguje dokonce na manželčina slova v dokumentu.

Se Zelenkovou ho našla v posteli

Druhý rozvod, který řešili už i právníci, způsobil Slováčkův nedávný románek s výtvarnicí Lucií Gelemovou (41), který se jaksepatří propíral na veřejnosti. Poprvé se ovšem Dáda chtěla rozvést už na začátku manželství kvůli manželovým veřejnosti utajeným románkům. Včetně toho, který měl s Jitkou Zelenkovou (73). „Našla jsem je doma v posteli,“ tvrdí dokonce Patrasová.

Slzy nad nemocí Aničky

Celý dokument je velmi upřímný, nehraný a dojemný. A když přijde řeč na nemoc dcery Aničky, hudebník se rozpláče a za slzy se vůbec nestydí. Ve filmu jinak hovoří celá Felixova rodina, kolegové a velký prostor je věnován Karlu Gottovi (+80).

A proč názvu dokumentu figuruje magická Šumava? Protože nápad natočit ho vznikl na Šumavě, když se Felix zajel podívat na místa, která Bedřicha Smetanu inspirovala ke složení Vltavy a opery Čertova stěna.

S přáteli se ubytoval v Loučovicích u Lipna v hotelu Kilián. „Přímo před hotelem na břehu Vltavy je sousoší postav z této opery. A tak večer u skleničky vína vznikl záměr natočit film o mém životě právě na nádherné Šumavě,“ vysvětluje Slováček a upozorňuje, že ve filmu se samozřejmě objeví jeho rodné Malenovice nebo Brno a Kroměříž, kde studoval.

Video
Video se připravuje ...

Patrasová a Slováček v Blesku: Kvůli Aničce se vyhýbáme lidem! Luboš Procházka

Krásné je žít

Už 4. dubna vyráží Slováček na turné, které si sám nazval Krásné je žít! A součástí tohoto nového hudebně-filmového pořadu, se kterým bude objíždět česká města, je i sestřih dokumentu Felix Slováček a magická Šumava. „Do pořadu si na pódium také budu zvát hosty s mými dětmi v čele a poté při autogramiádě vždycky proběhne ochutnávka moldavských vín, která zbožňuji,“ říká Slováček.

Fotogalerie
46 fotografií