Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nález ostatků Émila (†2) budí rozpaky: Poničené důkazy a chybějící části těla!

Autor: pma - 
3. dubna 2024
05:00

Dvouletý Émile Soleil zmizel počátkem loňského července z francouzské vesnice Le Haut Vernet. Více než osmi měsíční pátrání mělo tragický konec. Batůžkářka objevila chlapcovy ostatky, mezi kterými byla lebka a několik kostí, a odnesla je rovnou na policejní stanici. Tím ovšem mohla poničit důležité důkazy a ztížit policii práci. Ke smrti malého Émila se vyjádřil i starosta vesnice Françoise Baliquea. Podle něj je zarážející, že bylo chlapečkovo tělo objeveno v oblasti, kterou před časem policie důkladně prohledávala. 

Tragický konec pátrání po dvouletém Émilovi Soleilovi oznámilo během velikonočního víkendu státní zastupitelství v Aix-en-Provence. Po více než osmi měsících nastal zvrat. Jedna z kolemjdoucích žen našla Émilovy ostatky v zalesněné oblasti nedaleko stezky u místního kostela.

Kosterní ostatky, mezi kterými byla podle deníku The Daily Mail lebka a pár kostí, v dobré víře předala policii. Tím však mohla nevratně poničit důležité důkazy a ztížit vyšetřování. Otázkou také zůstává, kde se nachází zbytek těla a jak chlapec zemřel. 

Místo, kde byly ostatky pohřešovaného chlapce objeveny, překvapilo starostu Françoise Baliquea. „Místem nálezu vede stezka, kterou často využívají místní. Já sám jsem tudy šel minulý týden. Museli tudy procházet i dobrovolníci v pátrání, jsem si tím jist,“ nechal se slyšet Balique.

Policie nevyloučila možnost, že kvůli hustému podrostu při loňském pátrání ostatky přehlídla. Starostovi ale přijde s podivem, že by policie a dobrovolníci tělo při pátrání přehlídli. „Není možné, aby něco takového minuli. Na podzim minulého roku se tam dokonce těžilo dřevo, ale lesní pracovníci nic nezaznamenali. Je to zcela nepochopitelné,“ přiblížil své obavy Balique. 

Ten je také přesvědčen o tom, že ve smrti chlapce musí být zapletena dospělá osoba. Dvouletý Émile by prý nikam sám jen tak nešel.

Mluvčí francouzského četnictva Marie-Laure Pezantová pro BBC uvedla, že kosti mohl na místo přenést člověk, zvíře a nebo se tam objevily v důsledku změny počasí a povětrnostních podmínek. 

Nález ostatků zdrtil chlapcovu rodinu. „Této zdrcující zprávy se celou dobu obávali. Ale i když se vše potvrdilo, vědí, že na ně Émile dohlíží z nebe přes boží světlo a něhu,“ popsali svou bolest Marie a Colomban Soleilovi.

Video  Insta Crime Podcast: Co se před čtvrt stoletím stalo s Honzíkem Nejedlým?  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

sejdemeseupopInic ( 3. dubna 2024 14:16 )

Proč brala vůbec ty ostatky do rukou? Kosti, které zbyly po shnití masa nejsou něco vábného.

Kreveta ( 3. dubna 2024 09:44 )

Nebo je přinesla úplně odjinud protože už ji hryzalo svědomí ? Normální člověk je nechá na místě a zavolá policii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání