Pražští policisté pátrají po dvou zlodějích z Pankráce. Vše se přihodilo v půli února přímo před vjezdem do tamní věznice. Maminka procházela se svým malým synkem po chodníku, když chlapeček náhle přeběhl na druhou stranu. Žena se za ním hned rozběhla, kočárek, který tlačila, přitom nechala stát na protější straně silnice.

„V okamžiku, když stála na protější straně silnice, procházeli kolem jejího kočárku dva muži. Jelikož maminka po celou dobu viděla na kočárek, všimla si, jak se jeden z procházejících mužů na úrovni kočárku sehnul. Posléze se u kočárku zastavil i druhý muž a následně společně odešli pomalu pryč,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Ženě to bylo divné, a tak hned popadla synka a běžela se ke kočárku podívat. Zjistila, že jí chybí peněženka s několika tisíci, doklady totožnosti i kartami do bankomatu! „Maminka okamžitě posadila dítě do kočárku a snažila se muže dohnat, ti si jí však všimli a rychle utekli pryč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádež, kdy mužům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let,“ dodala mluvčí.

Pokud muže na záznamu poznáváte, ozvěte se na linku 158 nebo jakoukoliv policejní služebnu.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po dvojici mužů, kteří jsou zachyceni na kamerovém záznamu. Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií