Soud v úterý začal projednávat případ mimořádně brutální vraždy. Na lavici obžalovaných se u Městského soudu v Praze posadil devětatřicetiletý Anatolii M., který měl podle obžaloby chladnokrevně ubodat nového přítele své bývalé partnerky.

Kastrace zaživa!

Sokovi V. M. zasadil Anatolii několik ran nožem do hlavy a hrudníku, brutální pomstu pak měl završit tím, že bezmocnému muži odřízl pohlavní orgán. Podle obžaloby přitom byl poškozený muž stále naživu a zemřel tak v ukrutných bolestech.

Souboj, při kterém poškozený muž přišel o život, se podle obžaloby odehrál koncem června minulého roku ve večerních hodinách v chodbě bytového domu v pražských Dolních Měcholupech. Státní zástupce Miroslav Mojžíš při čtení obžaloby zmiňoval hlavně žárlivost coby příčinu: „Hlavními motivačními emocemi obviněného byly žárlivost, vztek a snaha vykonat zásadní pomstu, které vyústily v agresivní jednání vůči poškozenému, kterého zvlášť surovým a trýznivým způsobem bez předchozí výstrahy, zákeřně, opakovaně v krátkém sledu za sebou, napadl nožem.“

Video
Video se připravuje ...

Obžalovaný muž v doprovodu justiční stráže Blesk

Na těle zavražděného muže bylo nalezeno celkem 16 bodných ran, které podle obžaloby byly vedeny střední a velkou intenzitou. Přičemž 3 z těchto ran byly na hlavě a dalších 11 v oblasti trupu. Vrah zasáhl životně důležité orgány.

Ani po šestnácti bodnutích se ale útočník nezastavil, v závěru útoku se měl dopustit mimořádně zvráceného skutku: „Obviněný zřejmě v závěru útoku odříznul poškozenému zevní genitál, tedy pyj i šourek s varlaty, přičemž příčinou smrti poškozeného bylo vykrvácení při bodných ranách hrudníku s bodným poraněním srdce a plic. Tato zranění byla smrtící pro všeobecnou povahu a vedla během několika málo minut k jeho smrti,“ četl státní zástupce z obžaloby.

»Mohl utéct«

Anatolii M. v úterý u soudu vypověděl, že připouští, že se skutek stal. Odmítl však, že by do místa bydliště své bývalé ženy přijel s tím, že někomu ublíží. Podle jeho verze jej poškozený muž vyzýval k souboji, při kterém inkasoval několik tvrdých úderů.

„Obdržel jsem ránu, něco jako knockout. Nemohu to popsat, protože to bylo nečekané. Dále si rvačku a její podrobnosti nepamatuji. Měl jsem nůž na opasku, je možné, že jsem ve stavu paniky nůž použil. Ten člověk měl možnost utéct, kdybych mu nějak vyhrožoval, nebo mu ukazoval zbraň. Nijak jsem jeho pohybu nepřekážel,“ hájil se u soudu obžalovaný cizinec.

Na dotaz soudkyně Langhamerové, jak si vysvětluje, že byl muži odříznut penis, odpovědět Anatolii M. neodkázal: „Můžu jen říct, že to byl stav neadekvátnosti. Nemůžu to popsat, nedokážu to normálně okomentovat. Jak k tomu došlo nevím, nepamatuji si tento úsek rvačky,“ řekl Anatolii M.

Obžalovaný muž navíc tvrdí, že poškozeného muže nikdy předtím neviděl a neměl tušení, že se jedná o nového přítele jeho bývalé ženy. K domu, kde dříve bydlel, údajně přijel kvůli tomu, aby zkontroloval svou dceru.

Vyhrůžky od banditů?

Nůž za pasem Anatolii podle svých slov nosil kvůli tomu, že se bál o své bezpečí, kvůli údajným výhružkám. Známí jeho bývalé ženy proti němu prý měli poštvat, jak je sám nazval, bandity.

Vyhrožovali mi, jejich podřízenými bandity, jeden z nich se jmenoval Kolja. Tento člověk má dva metry, hlavu jako kýbl a více jak 100 kg a nějaké vězeňské tetování,“ uvedl ve své výpovědi obžalovaný Anatolii M. Hlavní líčení je naplánováno i na další dny. Ve středu by u soudu měla zaznít také výpověď bývalé ženy obžalovaného muže.

Fotogalerie
5 fotografií