Na sobotní besedě s Bohdalovou bylo narváno prakticky stejně, jako na tu s hollywoodským hercem Robertem Patrickem (65), slavným z filmů Terminátor 2 nebo seriálu Akta X. Jak ale Bohdalová přiznala, svět komiksů, videoher a žánrových filmů jí blízký není. „Vůbec jsem nevěděla, kam to jdu,“ smála se na zahájení besedy. „Na počítači každé ráno hraju karty – Solitaire, zbytek jde okolo mě. Na sci-fi se nekoukám, a už vůbec nemám ráda horory,“ prozradila s tím, že má ale ráda seriály. Ty si často pouští v noci, když nemůže spát, a nedokáže se od nich odpoutat.

Velký úspěch také slavil seriálový Herkules Kevin Sorbo (65), který v Praze už v minulosti byl – natáčel v Česku totiž film Kull dobyvatel (1977). „A nejen v Praze, ale i v Bratislavě a v Chorvatsku. Do Bratislavy se letos v srpnu vracím, budu tam točit film,“ prozradil Sorbo na tiskové konferenci s tím, že v Praze zůstává do úterka a přivezl i svého syna, kterému chce ukázat město.

A zavzpomínal i na natáčení seriálu Herkules (1995-1999), který byl ve své době nejsledovanější show světa. „Při jednom ze soubojů mě herecký kolega sekl mečem do hlavy. Probudil jsem se až v nemocnici se třinácti stehy. Od té doby trvám na tom, abych vše točil s kaskadéry, ne kolegy,“ smál se Sorbo.

 

Trpaslík neskončí

Herec Chris Barrie (64), který hraje postavu holograma Rimmera v populárním seriálu Červený trpaslík, prozradil, že ani po více než třiceti letech není jeho role u konce. „Vím, že režisér a scenárista Červeného trpaslíka Doug Naylor (68) to nechce oficiálně ukončit. Nechce prohlašovat, že tohle je poslední díl, ale nechat to otevřené pro další příběhy. Myslím si, že to dělá správně. Byl bych radši, kdyby nebyl žádný oficiální konec. Domnívám se, že to má pokračovat, dokud to jde,“ prozradil.

Video
Video se připravuje ...

Brno se ponořilo do světa komiksů a fantasy. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
66 fotografií