Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Slovenská Maddie je už více než 20 let nezvěstná: Zmizení Terezky dodnes provází mnoho nejasností!

Autor: btk - 
17. dubna 2024
18:00

Je to již více než 20 let, co se v malé vesnici na Slovensku ztratila teprve dvanáctiletá Terezka Baniarová. V roce 2003 se na kole rozhodla jet nakrmit kočky do sousední obce. Zmizení provázelo mnoho nejasností. Dívka se údajně scházela s neznámým mužem, který půl roku po zmizení spáchal sebevraždu. Sousedé na veselou a usměvavou Terezku dodnes vzpomínají.

Dvanáctiletá Tereza Baniarová z Častkovic nedaleko Nového Města nad Váhom na Slovensku vždycky milovala zvířata. Nebylo proto překvapením, když 26. listopadu 2003 odjela na svém kole nakrmit kočky do sousední obce. V osudný den tatínkovi sdělila, že se vrátí do hodiny zpátky. Od té doby ji už nikdo neviděl. Je to už více než 20 let.

Dobrosrdečné dítě

„To bylo to poslední, co jsem od ní slyšel,“ řekl v minulosti otec Jaroslav. Po dlouhém čekání se táta vydal dceru hledat. Díval se i na ta nejpravděpodobnější místa, včetně kanálů. Terezku bohužel nenašel. Druhý den na místo přiletěl pátrací vrtulník. Ani ten nepřinesl žádné stopy.

Na Terezku i po letech vzpomínají sousedé. „Ona byla úžasně milá, veselá a usměvavá. Jedno očko měla přivřené, protože měla jako dítě úraz, byla však mimořádně dobrosrdečné dítě, přátelské, s leckým si dokázala popovídat. Navíc měla velmi ráda zvířata. Chodívala k jednomu pánovi do sousední vesnice krmit kočky, nikdy na ně nezapomněla. I v ten den šla,“ řekla pro Plus JEDEŇ DEŇ obyvatelka Častkoviec.

Mnoho nejasností!

V průběhu let policisté pracovali s několika verzemi. Jeden ze sousedů dokonce zmínil, že holčičku srazilo auto. Řidič mohl dítě následně naložit do auta a tělo ukryl tak, aby jej už nikdy nikdo nenašel. Obyvatelé ale vylučují možnost, že Terezka utekla z domu.

Největší vodítko v případu mířilo k majiteli zmíněných koček, které holčička tak ráda krmila. V době zmizení dívenky měl totiž trpět psychickými problémy. „Nebyl úplně v pořádku, měl neustálý pocit, že ho někdo sleduje. Měl strach,“ komentoval další ze sousedů.

V roce 2017 britský portál Daily Star Terezku označil za slovenskou Maddie McCannovou. Tehdy se mluvilo o tom, že se Terezka stýkala i s neznámým 30letým mužem. Ten měl navíc půl roku po jejím zmizení spáchat sebevraždu oběšením.

Otec ještě stále žije v obci. „Terezky máma se sestrou se po rozvodu odstěhovaly do Piešťan. Zlomilo je to,“ dodal soused.

V roce 1997 se velmi podobný případ odehrál i v České republice. 13. července se kolem půl šesté večer projížděla na kole teprve čtrnáctiletá Ivana Košková. Mířila do obce Svijanský Újezd, kde měla druhý den domluvenou brigádu. Po dívce se však slehla zem.

Velká pátrací akce neodhalila nic zásadního, dívku ani kolo se nikdy nalézt nepodařilo. Několika možným verzím zmizení se zabývaly moderátorky Petra a Tereza v epizodě Insta Crime Podcast.

Video  Kde jsou? Kam zmizela Ivana Košková? Mohl holčičku někdo unést nebo zavraždit?  - pdc, icp, Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání