Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Údajní vrazi z Pohodlí: Bál se jeden druhého? Tělo oběti prý vařili celou noc

Autor: jp, rv - 
16. dubna 2024
05:00

Tresty 30 a 25 let navrhla státní zástupkyně u hradeckého krajského soudu za bestiální vraždu muže (†28) v Pohodlí na Svitavsku. Obvinění Pavel J. (36) a Alexandr G. (31) podle obžaloby oběť umučili a mrtvolu uvařili. Oba ale nařčení z mordu odmítli. Pozůstalí požadují několikamilionové odškodnění.

„Usmrcení nebylo úmyslem obžalovaných,“ řekl před výslechem dvojice obhájce Pavla J., který přiznal jen omezování poškozeného na svobodě, ale odmítl, že by mu ubližoval. V době jeho úmrtí prý ani nebyl na místě činu.

Spoluobžalovaný Alexandr G., se kterým se poznal, když oba seděli ve valdické věznici, mord také odmítl, ale při vyšetřování byl sdílnější a právě z jeho výpovědi vyšel popis skutku v žalobě. O Pavlu J. v ní hovořil jako o hlavním iniciátorovi a agresorovi, ze kterého měl strach.

Mučivá smrt

U soudu zazněly i otřesné detaily úmrtí nebohé oběti. Tu podle obžaloby drželi a týrali nejprve ve sklepení domu známého v Lubné a poté v Pohodlí. Polonahého a svázaného nebožáka bili a mučili různými nástroji, zejména strunovou sekačkou.

Po pár dnech pak zjistili, že je mrtvý. „Ze znaleckých posudků vyplývá, že trpěl mučivými útrapami,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová. Případ šokoval kriminalisty nejen surovostí při týrání, ale zejména způsobem likvidace mrtvoly.

Hrůzná likvidace těla

Právě Pavel J. měl údajně navrhnout, že tělo muže uvaří. Poté, co podle obžaloby „na zkoušku“ vařili v hrnci v kuchyni useknutý kus nohy nad kotníkem, šli na věc. Mrtvolu měli přes noc vařit v kovovém sudu na dvoře domu. Tekutinu s tkáněmi pak rozlili po polích, kosti a osobní věci muže spálili. Dům uklidili, sklep vybílili a nástroje, s nimiž ho trýznili, odvezli do sběrných dvorů.

Zmocněnec pozůstalých po mrtvém představil jejich požadavky na odškodnění. Matce, sestře, babičce a otci zavražděného by měli obžalovaní zaplatit celkem 6 miliónů korun. Soud pokračuje výslechy svědků a znalců. Konečný verdikt lze očekávat v květnu.

Video  Policie v Pardubickém kraji řešila únos. Unesený zemřel, policie zadržela dva podezřelé.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

MADONNA ( 17. dubna 2024 16:11 )

Obnovit trest smrti!!!! Říkám to pořád!!

MADONNA ( 17. dubna 2024 16:11 )

Správně trest smrti.

ota prvni ( 16. dubna 2024 14:42 )

znova musím napsat - že Ti dva se nadřeli jako Koně na adresu oběti psát nehodlám nebot neznám podrobnosti a netuším co to bylo za případného X*NDLA ?

- ale něco za tím bylo, že taková MSTA...

Drž hubu ( 16. dubna 2024 14:24 )

To muselo teda pěkně vonět 🤔

verka1 ( 16. dubna 2024 11:39 )

Prodávali drogy? Celá vesnice se jich bála.
Doživotí 👍 a makat
Bachaři se prý ve vězení bojí pracovat, musí chodit po dvojíci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání