Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Dovolená v Alpách skončila tragédií: Zdeněk zemřel po krvácení do mozku! Vdova bojuje s rakovinou

23. dubna 2024
05:00

Měl to být výlet, na kterém si celé rodina z Děčínska odpočine a užije si společně strávený čas na alpských svazích. Nikdo z příbuzných ovšem netušil, že jim první letošní dovolená obrátí život vzhůru nohama. Manžel a tatínek Zdeněk M. utrpěl na lyžích fatální zranění, při kterém došlo k masivnímu krvácení do mozku, a Zdeněk zůstal v kómatu. V něm byl po několika týdnech letecky transportován zpět do Čech, kde ale bohužel 8. března svůj boj o život prohrál. Muž po sobě kromě zdrcených příbuzných zanechal i nesplacenou hypotéku na rodinný dům, děti a nemocnou manželku Jitku, která se v současné době léčí s rakovinou a nemůže pracovat na plný úvazek. 

Byl konec ledna letošního roku a početná rodina z Děčínska vyrazila na dovolenou do italských Alp. Stačil ale jediný okamžik, který chod rodiny od základu změnil. „Manžel naší maminky Zdeněk, tatínek našeho brášky Kubíka, Adama a Honzy a náš nevlastní, ale námi milovaný, jako by byl vlastní, utrpěl velice vážné zranění na lyžích s masivním krvácením do mozku,“ svěřily se Zdeňkovi nevlastní dcery Barbora a Natálie. 

Přímo ze svahu byl Zdeněk helikoptérou transportován do nejbližší nemocnice, kde následně upadl do kómatu. Po přibližně třech týdnech byl muž leteckou záchrannou službou dopraven zpět do České republiky. Rodina věřila, že se Zdeňkův zdravotní stav i přes nepříliš optimistické prognózy zdravotníků zlepší. To se ale bohužel nestalo. 

„S politováním Vám také musíme oznámit, že náš milovaný Zdeněček dne 8. března svůj boj prohrál. Bylo to velmi náhlé a nečekané,“ uvedly nevlastní dcery, které se z odchodu nevlastního tatínka jen těžko vzpamatovávají. 

Nejsou ovšem samy. Velkou bolest a strach z budoucnosti zažívá i Jitka, manželka zesnulého Zdeňka. Ta před pěti lety prodělala rakovinu prsu. Prošla si chemoterapiemi, ozařováním i biologickou léčbou a po čtyřech letech se zákeřná nemoc vrátila znovu. „V současné době se stále léčí, prodělává biologickou léčbu a ze zdravotních důvodů není schopna pracovat na plný úvazek,“ vysvětlily Barbora s Natálií. 

Rodina navíc musí splácet hypotéku na dům a to z jednoho polovičního úvazku není dost dobře možné. Proto se Zdeňkovy nevlastní dcery rozhodly na platformě Donio, která potřebný vždy daruje 100 % z vybrané částky, založit veřejnou sbírku. Darované peníze by rodina využila na splátku hypotéky a na budoucí studium a volno-časové aktivity čtrnáctiletého Kuby, syna tragicky zesnulého Zdeňka. 

Kaba28 ( 23. dubna 2024 14:48 )

Každý inteligentní člověk, když má hypotéku si přece udělá životní pojištění. Nikdy se neví, co se může stát.

VesMirek ( 23. dubna 2024 14:28 )

Hypotéka a pojištění jsou dosti odlišné věci... A pokud by měl pojistku, tak logika říká, že na barák a ne na sebe.

VesMirek ( 23. dubna 2024 14:24 )

Zřejmě tam mělo býti "potřebným".

Uživatel_5766095 ( 23. dubna 2024 10:58 )

"která potřebný vždy daruje 100 % z vybrané částky", co ta věta znamená česky?

okko ( 23. dubna 2024 10:13 )

A pán neměl životní pojistku, když měl hypotéku? A cestovní pojištění taky ne? Tak holt prodám dům zatížený hypotékou. Dneska je moderní nepojistit se a pak žebrat.
Achjo.

Zobrazit celou diskusi