Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nebezpečný kutil v dílně nelegálně upravoval střelné zbraně: Policie zabavila obrovský arzenál!

Autor: pma - 
17. dubna 2024
13:42

Kriminalisté z Národní centrály proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě (NCTEKK) zajistili počátkem letošního roku rozsáhlý arzenál nelegálně držených střelných zbraní. Pachatel je upravoval a následně přeprodával dál. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od 2 do 8 let. 

„Ve druhé polovině roku 2023 získali detektivové z odboru zbraní a nebezpečných materiálů NCTEKK informace směřující k nelegálnímu prodeji útočných pušek SA vz. 58 neznámým pachatelem,“ uvedl ve středu k případu policejní tiskový mluvčí Jakub Vinčálek.

Totožnost podezřelého kriminalisté zjistili následným prověřováním. Muž u sebe v dílně dlouhodobě přechovával zbraně, které upravoval tak, aby mohly být nabízeny znovu k prodeji. 

Počátkem letošního roku policisté zadrželi v souvislosti s případem pět osob, a to včetně hlavního podezřelého. Během domovních prohlídek, které probíhaly na území celé České republiky, se kriminalistům podařilo zajistit skutečně rozsáhlý arzenál nelegálních zbraní. 

„Zajištěné zbraně zahrnovaly 44 kusů krátkých střelných zbraní, 26 kusů dlouhých střelných zbraní, včetně samočinných armádních zbraní, které jsou dle trestního zákoníku klasifikovány jako zbraně hromadně účinné,“ popsal Vinčálek. Kromě zbraní bylo zajištěno i více než 5800 kusů střeliva, přes 80 hlavních částí braní připravených k jejich další reaktivaci a také mnoho tlumičů hluku. 

Za nedovolené ozbrojování hrozí hlavnímu podezřelému trest odnětí svobody v délce trvání od 2 do 8 let. „O obvinění dalších osob z nelegálního opatřování a držení zbraní hromadně účinných, bude rozhodnuto po dokončení znaleckého zkoumání zajištěných střelných zbraní,“ dodal k případu mluvčí. 

Video  Zadržení muže, který měl přepadnout a loupit na čerpací stanici v Úštěku na Litoměřicku.  - PČR
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 18. dubna 2024 09:44 )

Šikovnej kutil. To se asi nenaučil z Receptáře 🤔

nnnnnnnnnnnnnnnnnn ( 17. dubna 2024 21:39 )

Komunistický režim se tak nebál, jako tento...

krapotkin ( 17. dubna 2024 18:16 )

No co, asi je chtěl odvézt na Ukrajinu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání