Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Osm dnů svobody: Uprchlého vězně, který na útěku kradl auta, dopadli policisté

Policisté dopadli uprchlého vězně Romana T. (46) na Plzeňsku.
Policisté dopadli uprchlého vězně Romana T. (46) na Plzeňsku.  (Autor: PČR)
Aktualizováno -
18. dubna 2024
11:50
Autor: rv - 
17. dubna 2024
16:07

Vězně Romana T. (46), který zmizel 9. dubna z nestřeženého pracoviště v České Lípě v Libereckém kraji, dopadli ve středu večer policisté na Plzeňsku. Muž je podezřelý, že si cestou „půjčoval" bez dovolení majitelů cizí auta a tankoval na benzinkách. S placením se neobtěžoval.

Pátrání po vězni tak mohli policisté po osmi dnech odvolat. K dopadení uprchlíka přispěly informace, které strážci zákona získali od veřejnosti. Policisté za tuto pomoc občanům vyjádřili dík.

„Vězeň je mimo jiné podezřelý z toho, že na svém útěku páchal majetkovou trestnou činnost na území Středočeského a Plzeňského kraje. Dne 17. dubna krátce po 20. hodině ho zadrželi policisté územního odboru Plzeň - venkov ve svém teritoriu," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Střídal auta

Roman T. uprchl přímo z firmy, kde při výkonu trestu pracoval. Jednomu ze zaměstnanců sebral klíčky od auta a odjel jeho vozem Volkswagen Bora. Záhy ale usoudil, že auto, celé „vytuněné" různými polepy, je příliš nápadné.

Vozu se nejspíše někde zbavil a začal škodit ve Středočeském a Plzeňském kraji. „Zejména se jedná o krádeže osobních vozidel, které se zřejmě snaží střídat, a také o újezdy bez zaplacení od benzinových čerpacích stanic,“ doplnila Baláková.

Mířil tam, kde to zná

Uprchlíka to táhlo na Plzeňsko, kde má bydliště. Spatřený byl v úterý odpoledne u Města Touškova v šedé fabii. „Jeho pohyb zaznamenal policista v době volna, který ho spatřil mezi obcemi Malesice a Město Touškov. Na základě právě jeho poznatku začala pátrací akce, která bohužel byla negativní,“ informoval tehdy policejní mluvčí Ondřej Hodan. Ve středu už ale spadla klec a Roman T. se mohl vrátit zpět za katr.

Video  Zadržení uprchlého vězně v Bukovanech na Sokolovsku.  - PČR
Video se připravuje ...

emil stika ( 18. dubna 2024 07:14 )

kdyby jsi řádně četl, věděl by jsi, že to bylo vozidlo zamněstnance firmy kde vězeň pracoval a ne bachaře. TROUBO

Uživatel_5823290 ( 17. dubna 2024 17:46 )

To je jako čerti, tam taky nenajdeš vyšší IQ, než panapru

Uživatel_5766095 ( 17. dubna 2024 16:42 )

Podle těch polepů a nápisů na automobilu by se dalo usuzovat, že bachař asi moc rozumu nepobral?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání