Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Velký smutek v čáslavské nemocnici: Náhle zemřel oblíbený primář Petr

Zemřel oblíbený primář Petr.
Zemřel oblíbený primář Petr.  (Autor: Městská nemocnice Čáslav)
Autor: rv - 
18. dubna 2024
15:20

Dlouhá léta byl nedílnou součástí týmu zdravotníků Městské nemocnice Čáslav. Srdce primáře dětského a novorozeneckého oddělení Petra H. (†72) ale v pondělí náhle dotlouklo. Nemocnice, město i pacienti na „svého“ lékaře vzpomínají s vděkem, pozůstalým vyjadřují účast.

„Pod jeho vedením došlo na dětském oddělení k postupným rozsáhlým změnám, jež vždy vedly ke zlepšování péče o malé pacienty,“ uvedla nemocnice. 

Pacienti i jejich rodiče se z úmrtí oblíbeného lékaře jen těžce vzpamatovávají. „Úžasný pan doktor, pořád tomu nemůžeme uvěřit. Člověk s velkým srdcem, vynikající lékař, který byl vždy k dispozici,“ potvrzují lidé na sociální síti.

Náhlý odchod empatického a vřelého zdravotníka všemi otřásl. „Skvělý lékař a velmi slušný člověk, vždy bojoval za své odděleni, vážil si doktorů i sestřiček,“ shodují se ti, kteří Petra znali.  

 „Panu primáři ze srdce děkujeme za vše, co pro svoje pacienty i pro nemocnici v průběhu svého čáslavského působení udělal. Na jeho práci ani lidský přístup nezapomeneme,“ dodala ve zprávě o úmrtí lékaře nemocnice. Upřímnou soustrast rodině, pozůstalým a kolegům vyjádřilo i město Čáslav.