Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Bitka policajtů na ruském Kavkaze. Ministr prý řídil zpitý, pomohli mu Kadyrovi ostří hoši

Autor: mav, swp - 
20. dubna 2024
16:35

Dopravní předpisy prostě pro papaláše neplatí. Alichan Cakajev sice neměl zapnutý modrý maják, přesto se čečenský ministr pro mimořádné situace řítil protisměrem – a měl za zlé dopravním policistům, že ho řeší. Přesile podlehl, ale pak ho přijeli vysvobodit ostří hoši jeho dobrého kamaráda, čečenského vůdce Ramzana Kadyrova.

Oficiální zdroje mlčely; ruské telegramové kanály a nezávislé servery nemají zcela jasno, co přesně se odehrálo na kontrolním stanovišti v Dagestánu, jedné z ruských kavkazských republik, sousedícím s Čečenskem. Kdosi však natočil a sdílel video, kterak řidiče tahá z jeho obrovského amerického SUV GMC hned sedm policistů. Muž vzdoruje, leč marně, končí – spolu se dvěma policajty – na zemi.

Další verze příběhu dodávají, že se ministr řítil v protisměru a na dopravní policisty nedbal – naopak se otočil a chtěl do nich najet. Nakonec ho zastavili, když nasadili zastavovací pásy s ostny. Za volantem měl prý hodně alkoholových promile, zato doklady žádné.

Nejprve si pro něj přijeli čečenští dopravní policisté, dohadovali se s těmi dagestánskými. Mimochodem se prý ukázalo, že auto hledají skrze Interpol kanadské úřady, píše telegramový kanál Readovka.

„To nejzajímavější se stalo vzápětí: na místo přijela tři auta s blikajícími majáky a nálepkami Specnaz-Achmat (což má značit jednotky speciálního nasazení pojmenované po Achmatu Kadyrovovi, dřívějším vůdci a otci toho dnešního – pozn. red.) a lidé v autě požadovali, aby jim byl zadržený předán. Následovala potyčka, během níž Kadyrovci vzali Cakajeva násilím a odvezli ho pryč,“ dodává Readovka s tím, že s ostrými hochy byl i Abúzájid Vismuradov, podle Guardianu pravá ruka Ramzana Kadyrova. Spolu chodili do školy i bojovali ve válce, teď Vismuradov zvláštním polovojenským jednotkám SOBR Achmat velí. Z Čečny prý pro podnapilého ministra přijelo na 11 aut, píše kanál Gulagu Nět.

Že se mu dařilo policistům čelit, se patrně dá vysvětlit jeho dřívější kariérou. Generálmajor Cakajev není původně politik, ještě donedávna – a dlouhé roky - velel v Čečně speciálním policejním jednotkám OMON, v té době byl obviněn z mučení a únosu. Ramzan Kadyrov mu za to udělil řadu řádů včetně nejvyššího čečenského vyznamenání pojmenovaném po jeho otci, Achmatu Kadyrovovi.

Kdo ví, jak bude znít oficiální verze incidentu. V Rusku možná opilý papaláš za volantem nepřekvapí, ovšem vůdce Kadyrov okázale trvá na muslimských hodnotách Čečenců. A korán pití zakazuje…

Video  Ramzan Kadyrov u Vladimira Putina - video publikované 28. 9. 2023.  - VK R. Kadyrova
Video se připravuje ...

annar annar ( 21. dubna 2024 19:57 )

099 naprosto souhlasím!!! Jestli řídil opilý,tak u Kadyrova by nepřežil!!! Kadyrovci totiž striktně nepijí!!!!!!!

Uživatel_5678276 ( 21. dubna 2024 07:34 )

To seš Ty, Kadyrove?

Uživatel_5313099 ( 20. dubna 2024 17:41 )

Pozor, reportér swp, příběhy si cucá z palce. Jeho reportáže jsou tak tragické, že jsou k smíchu.

Zobrazit celou diskusi