Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Školačku (†14) ve Francii napadl nožem útočník: Zemřela na zástavu srdce!

(Ilustrační snímek)
(Ilustrační snímek)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
19. dubna 2024
11:22

Ve Francii ve čtvrtek zemřela čtrnáctiletá dívka, která týž den utrpěla zástavu srdce během uzavření školy v Souffelweyersheimu nedaleko Štrasburku. Škola byla uzavřena po útoku muže s nožem na dvojici školaček. Informovala o tom v pátek agentura AFP.

Podle Oliviera Farona ze školského úřadu se učitelům a přivolaným záchranářům podařilo dívku nejprve oživit, ale nakonec pozdě odpoledne zemřela.

Útok na dvojici školaček ve věku šesti a 11 let u školy v Souffelweyersheimu se podle televize BFMTV odehrál ve čtvrtek krátce po 14:00. Obě byly s povrchovými zraněními převezeny na dětskou pohotovost.

Škola byla poté dočasně uzavřena. „Byla jsem vzadu na hřišti a bylo nám řečeno, abychom se co nejrychleji vrátili do třídy, abychom zalezli pod stůl a počkali, dokud nebude zatčen,“ vylíčila ve čtvrtek médiím napjatou situaci devítiletá Aude.

Útočníka krátce po činu policie zadržela. Vyšetřovatelé zatím neznají motiv útoku, ale nezdá se, že by „souvisel s radikalizací“, uvedla ve čtvrtek AFP. Podle BFMTV muž narozený v roce 1995 dosud neměl žádný záznam u policie. Zdroj blízký vyšetřování televizi řekl, že útočník zjevně nebyl duševně v pořádku.

VIDEO: Libor měl v Žilině ubodat kamaráda Edu

Video  Libor měl v Žilině ubodat kamaráda Edu.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 19. dubna 2024 13:49 )

Žádný útočník, ani vrah není duševně v pořádku ☝️

XYZ3 ( 19. dubna 2024 12:32 )

A nadpis už je změněn..

XYZ3 ( 19. dubna 2024 11:27 )

Zavádějící nadpis..čtrnact-iletá (takhle asi ne, učivo prvního stupně)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání