Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Zvířecí rodina prezidentského páru: Pavlovým kromě Micky odešli i dva psi

Autor: red - 
20. dubna 2024
15:25

Prezident Petr Pavel a jeho manželka Eva se tento týden rozloučili s „první kočkou“ Mickou. U Pavlových žila odmalička, kdy ji našli jako kotě v závějích. Kočka se v posledních dnesch potýkala s blíže nespecifikovanými zdravotními problémy. První dáma v dojemném příspěvku odhalila, že Pavlovi měli dříve ještě další dva zvířecí členy domácnosti. Také ti už jsou za duhovým mostem. 

Micka se s Pavlovými přestěhovala i do Lumbeho vily, v poslední době ji ale trápily zdravotní potíže, přiznala první dáma na sociálních sítích. Blesk jako první už v úterý informoval, že Micka zemřela. První dáma, která zrušila z osobních důvodů cestu do Zlínského kraje, to potvrdila o den později na sociálních sítích. „Když přijdou, tak je to radost, když odejdou, cítíme obrovský smutek a prázdno. Provází nás životem, jsou pro nás jistými terapeuty,“ popsala otevřeně Pavlová svou bolest. Jak ona, tak Petr Pavel opakovaně dávali najevo, že jsou velkými milovníky zvířat.

Při vzpomínce na svém Facebooku Eva Pavlová odhalila, která zvířata byla součástí rodiny Pavlů. „Měli jsme to štěstí žít se třemi skvělými parťáky, zvířecími dětmi, Jorkšírkou Kiki (14), Bobem (9) a Mickou (12). Milovali jsme je a oni nám tu náklonnost vraceli jak mohli. Jejich odchod nám vždy zanechal šrámy na duši. Nezapomínáme ani na nikoho z blízkých, kteří nás opustili. Jsou stále nějakým způsobem s námi,“ uzavřela.

Nelehké začátky

Ačkoliv Micka s prezidentským párem prožila šťastný, 12 let dlouhý život, zpočátku to neměla vůbec jednoduché. První dáma byla na procházce se psem, když našla v závěji koťátko. „Bob (tehdejší pes Pavlových, pozn. red.) tam vyčmuchal v závěji malé koťátko, které se tam, nevím jak, vzalo. A protože byl sníh, tak jsme koťátko vzali domů, a od té doby u nás zůstalo,“ popsala Eva Pavlová své první setkání s Mickou.

Miláček národa

Micka byla oblíbená nejen u své rodiny, ale také u českých občanů, kteří si kočku oblíbili během prezidentské kampaně. Snad i proto na ni Pavel dostal otázku od čtenáře v pořadu Blesku Hráči. Ten se ho ptal, co se děje s Mickou, která v poslední době nebyla vidět na sociálních sítích. „Ono to je tím, že ta Lumbeho vila je trochu chráněná pohledům veřejnosti, ona už vilu a její okolí pojala za své teritorium. Pokud by se někteří z občanů dostali do zahrad kolem Lumbeho vily, tak jí tam mohou vidět téměř každý den,“ říkal v březnu prezident. Nyní už to, bohužel, neplatí.

Video  Petr Pavel v Hráčích: O pendlování mezi Černoučkem a Lumbeho vilou na Hradě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

roxin ( 22. dubna 2024 08:24 )

Soudruh agent by měl zase něco předvést co dovede a nechat se obdivovat jak je všestranný, nebo že by si někde vyjel na návštěvu a doplnil sklad a samozřejmě i dárečky. Nebo má strach a léčí zranění? 😃

JaNat ( 22. dubna 2024 00:05 )

Long John Silver.

JaNat ( 22. dubna 2024 00:02 )

Tak ještě jednou. Jelikož tě osobně neznám, mohu tě posuzovat pouze podle toho jak se tady prezentuješ. A na mě působíš tak jak jsem tě popsala. Ty tvrdíš, že takový nejsi (apropos hezká písnička od Zelenkové a Zicha), nechápu proč by ses měl tady chovat jinak než v reálu. Chjo.

JaNat ( 21. dubna 2024 23:49 )

Jsem ti na tohle odepsala, jakto, že se příspěvek nezobrazí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa