„Muž si zhruba po dvou hodinách uvědomil, že kulovnici neuklidil do trezoru a začal se po ní shánět. Nikde ji nenašel,“ popsala mluvčí policie Eva Michalíková.

Rozjelo se okamžité pátrání po zbrani, která byla uložena v textilním pouzdře. I když parkoviště nebylo pod dohledem kamer, policisté mimo jiné zajistili kamerové záznamy z tramvaje. Ty zachytily pohyb muže, který měl u sebe odcizené pouzdro.

„Díky místní znalosti policistů se ho podařilo okamžitě ztotožnit a zadržet,“ dodala mluvčí. Ukázalo se, že se jedná o recidivistku, který má již bohatou trestní minulost.

Chtěl ji prý vrátit

U výslechu uvedl, že se procházel s kamarádem ulicemi v Ostravě-Porubě, kde si na parkovišti všiml velké černo-zelené tašky, která byla opřená o auto. Údajně si myslel, že v ní jsou rybářské pruty. Kulovnici pak prodal známému (33) za tři tisíce korun.

Netrvalo dlouho a ještě v den „obchodu“ si i pro tohoto muže přišli kriminalisté do jeho bydliště. „Okamžitá reakce kupujícího byla, že kulovnici měl v úmyslu vrátit, ale policie byla rychlejší. Dále uvedl, že u této našel také náboje, které policistům rovněž odevzdal,“ zmínila Michalíková.

Zloději hrozí až dva roky za mřížemi, kupujícímu za  nedovolené ozbrojování a legalizaci výnosů z trestné činnosti až čtyři roky. I poškozený muž, který je vlastníkem legálně držené zbraně, kterou nezabezpečil a nechal ji bez dohledu, se dopustil přestupkového jednání na úseku zbraní a střeliva.

VIDEO: Cizinci vykrádali domy po celém Česku, zadržela je zásahovka.

Video
Video se připravuje ...

Cizinci vykrádali domy po celém Česku, zadržela je zásahovka. PČR

Fotogalerie
3 fotografie