Do Národního divadla se herečka Jana Bernášková, která byla naposledy k vidění na plátnech kin v romantické komedii Jak přežít svého muže, filmu natočeném jejím manželem Rudolfem Merknerem (51) podle její stejnojmenné knihy, vypravila jako hollywoodská hvězda. S nádherně nakadeřenými vlasy, v rudých šatech doplněných rudou rtěnkou vypadala jako femme fatale. „Jsem natěšená na krásný večer, ať dopadne jakkoliv,“ hlásila z auta.

Její poslední kniha Koloušek byla totiž žhavým želízkem v ohni v Kosmas Ceně čtenářů. Hlasování přes internet Bernášková rozhodně nepodceňovala a po dlouhou dobu nabádala své sledující na sociální síti, jichž má třeba jenom na instagramu 47,2 tisíc, aby pro ni hlasovali. Do „kampaně“ se zapojily i některé její herecké kolegyně. Třeba Denisa Nesvačilová (32), která naznačila, čeho se bude týkat Janina další kniha.

„Bude prý dost o mně,“ napsala totiž v instastories. Je tedy jasné, že bude o milostném „kolečku“ mezi herečkou, scenáristou Petrem Kolečkem (40) a jeho dnes již manželkou, krásnou modelkou Anetou Vignerovou (36). Autor úspěšného seriálu Most! či Osada se neustále scházel a rozcházel jak s herečkou, tak i s modelkou, se kterou má syna Jiříka (4), ledacos si vzájemně slibovali, tekla krev... a nakonec se konala svatba, takže Nesvačilová ostrouhala.

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková: V devadesátkách jsem byla tlustá, nešťastná a bála se života před sebou. videohub

Koloušek měl tedy rozhodně solidní kampaň. Proměnit ji ve výhru se ale Bernáškové nepodařilo, cenu nakonec získal spisovatel Martin Moravec (43) s románem Mezi nebem a pacientem, knižně pojatým rozhovorem s lékařem letecké záchranné služby Markem Dvořákem (38). „Ve čtenářské kategorii to neklaplo. Ale nevadí, děkuji všem svým přátelům za podporu, jste lásky,“ hlásila pak herečka přímo ze slavnostního večera. 

Že nevyhraje, jí došlo před začátkem akce. „Před přenosem nás přesazovali,“ smála se. Prohru ovšem nebere nijak tragicky. „To se prostě stane. Ale není to důležité, děkuji vám. Poslali jste mi tak strašně moc hlasů... Nebylo to na vítězství, ale to nevadí. Pro mě je ocenění, že se vám ty knížky moje líbí. To je přece to nejvíc. Já píšu  jenom pro vás, pro nikoho jiného,“ uzavřela hvězda retro seriálu Vyprávěj s úsměvem.

Fotogalerie
50 fotografií