Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bratři na Mostecku odstřelili myslivecký posed! Hráli si s pyrotechnikou

Bratři (22 a 21) na Mostecku při zkoušce zábavní pyrotechniky odpálili myslivcům posed.
Bratři (22 a 21) na Mostecku při zkoušce zábavní pyrotechniky odpálili myslivcům posed.  (Autor: PČR)
Autor: rv - 
19. dubna 2024
17:05

Kdo si hraje, nezlobí, neplatilo v případě dvou bratrů (21 a 22). Na Mostecku u vodní nádrže Fláje zkoušeli sílu zábavní pyrotechniky tak hloupě, že odpálili myslivecký posed. Exploze se jim ale zalíbila natolik, že si dali ještě dvakrát repete. Výbuchy rozmetaly plastové sudy, nakonec „mladé pyrotechniky“ dopadli policisté.  

Mladíci chtěli otestovat, co nakoupená zábavní pyrotechnika dokáže. Nenapadlo je nic lepšího, než vše nacpat do mysliveckého posedu a škrtnout zápalkou. „Po odpálení zbylo z dřevěné stavby jen torzo,“ uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Mladíci zmizeli, na místo se sjely policejní hlídky včetně kriminalistů a pyrotechnika. Rozjelo se pátrání po vinících. Ti se za pár dnů na místo vrátili, a to hned dvakrát. Přizvali i kamarády, aby viděli, co výbuch udělá, teď pro změnu s plastovým sudem. 

Video jako důkaz

Při posledním pokusu výbuch upoutal v širším okolí pozornost. „Ochránci zákona podezřelé zadrželi poblíž lesa. V tu dobu byli muži již u vozidla a měli v plánu odjet,“ uvedl Krieger. Svezli se ale do policejní cely.

O tom, kdo posed zničil, nebylo pochyb. „Bratři si totiž dokonce vše natočili na mobilní telefon,“ doplnil mluvčí. Část důkazů si převzal znalec z oboru pyrotechniky, aby určil, co to sourozenci vůbec odpalovali. Škoda na posedu přesáhla 10 tisíc korun, bratrům za poškození cizí věci hrozí až rok v base.

Video  Policisté odpálili na jihu Čech starou válečnou munici nalezenou při stavbě dálnice D3.  - PČR
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 20. dubna 2024 10:53 )

Dobře oni. Fandim každému, kdo škodí myslivcům ☝️

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání