Jak ukázal záznam společnosti Companies House, proběhla oficiální změna místa trvalého pobytu prince Harryho! Kdo by však očekával, že mladší bratr následníka britského trůnu uvede na listinách rok 2020, kdy společně se svou paní a s malým Archiem (4) odjel z Velké Británie do Kanady a pak do USA, ten by byl na velkém omylu. Zrzavý princ vybral datum docela jiné, pro něj mnohem významnější.

Jde prý o stejný den, kdy byl minulý rok Harry s Meghan donucen definitivně opustit Frogmore Cottage, sídlo, které ještě coby novomanželé dostali jako svatební dar od královny Alžběty II. (†96). To pak za peníze daňových poplatníků draze rekonstruovali, údajně za ni utratili kolem 2,4 milionů liber (necelých 71 milionů korun)... načež oznámili svůj záměr odejít za velkou louži a vzdát se všech svých královských povinností.

Některá média naznačují, že by mohlo jít o jakousi „ťafku“ namířenou na krále Karla III. (75), který momentálně čelí rakovině. Mohl si přece vybrat datum svého stěhování do Ameriky... nebo jakékoliv jiné. Změna bydliště každopádně podle anglických zákonů znamená, že Harry již nemůže žádným způsobem zastoupit krále.

Nabízí se nyní otázka, zda se Harry rozhodne i pro změnu občanství. Princ jen v únoru v pořadu Good Morning America uvedl: „Americké občanství je myšlenka, která mě napadla, ale rozhodně to není něco, co by právě teď bylo pro mě prioritou.“ Prozatím zřejmě stačí, že jeho dvě děti mají jak americké, tak i britské občanství.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

V očích všech příznivců královské rodiny se každopádně potvrdilo, že rozhodnutí krále „vyobcovat“ Harryho a Meghan z řad britské monarchie bylo správné - i když někteří experti tvrdí, že by král měl jít ještě dál a odebrat jim královské tituly, aby zastavil jejich komerční využívání. „Doufejme, že až se král uzdraví, přehodnotí svůj postoj k Sussexům a oddělí je od královské rodiny,“ uvedl k tomu královský životopisec Tom Bower (77) pro DailyMail.

Právě své popularity totiž vévoda a vévodkyně ze Sussexu hojně využívají, aby na ní vydělali - natočili řadu rozhovorů, v nichž plivali jedy na královskou rodinu, dali vzniknout bez přehánění třaskavému dokumentu, co byl plný divokých tvrzení o rasismu za zdmi Buckinghamského paláce, a nyní tvoří pro Netflix dva zábavné pořady. Jeden lifestyleový, který moderuje Meghan, a druhý o pólu, jehož se chopil pro změnu Harry, velký nadšenec do tohoto sportu.

Fotogalerie
52 fotografií