Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Movitá paní Monika: Co všechno vlastní Babišova manželka? Kde složit hlavu má

Autor: bel, for - 
21. dubna 2024
05:00

V luxusní vile v Průhonicích s manželem Andrejem Monika Babišová už údajně nebydlí, stále tam však má trvalé bydliště. A z míst, kde složit hlavu, si může vybírat. Co prozradil katastr nemovitostí?

„Tady (v Průhonicích-pozn. red.) bydlím 16 let a míním tu zůstat do konce života,“ odmítl Andrej Babiš před časem spekulace, že by se měl stěhovat do nového supersídla za asi miliardu korun, které začalo růst v jeho obci. Zůstal dál na současné adrese, kde má stále trvalé bydliště také Monika. Jenže už nejspíš sám.

Co »práskl« katastr?

Podle webu Neovlivní ji nejméně od loňského léta sousedé vídají ve vile v jiné části Průhonic. Ta, jak Nedělní Blesk zjistil z katastru nemovitostí, však na její jméno zapsána není. Zato však ve stejné obci na Praze – Západ od roku 2020 vlastní byt. Další pak v pražské Troji. »Útočišť« poblíž Prahy tak má i po veřejně přiznaném odloučení víc než dost. A to ještě není vše.

Lovosická srdcovka?

Další nemovitost, která Babišové patří zhruba od roku 2011, je pak byt v severočeských Lovosicích. Jde o zajímavou souvislost, protože právě v lovosické Lovochemii se Monika (dříve Herodesová) a Andrej Babiš před třemi desetiletími seznámili. Babišův Agrofert později Lovochemii spolkl.

A co příjmy?

Babišová není na rozdíl od svého stále manžela političkou, která by musela přiznávat výdělky. O tom, jaké příjmy má, lze tak jen spekulovat. Co se ví?

  • V současnosti je Babišová členkou správní rady Nadace Agrofert, které předsedá Babiš. Když ten v roce 2017 převedl své majetky do dvou svěřenských fondů, aby formálně vyhověl zákonům, stala se Monika v obou fondech členkou rady protektorů. Jak připomíná web SeznamZprávy, protektoři jsou v Babišových fondech cosi jako představenstvo a zároveň dozorčí rada v akciové společnosti. Správci, kteří fondy vedou, se musejí protektorům zodpovídat a nechávat si od nich potvrzovat všechna důležitá rozhodnutí o firmách, které do fondů spadají.
  • Moniky jméno, jak uvádí server HlídacíPes.cz, je pak zapsáno v roli akcionáře, člena představenstva či uživatele konečných výhod u několika desítek firem.

dudlajs ( 22. dubna 2024 23:30 )

Myslím si taky,že to není zlatokopka.Však kolik let byla s ním.A hlavně se rozcházejí i chudý lidí.Nač být ve vztahu co nefunguje?Ať si jde každý svou cestou.

jajas ( 22. dubna 2024 17:26 )

No tak to tady nesmíš tak často přispívat..... 🙂

ANO_nam_bude_lip ( 22. dubna 2024 16:26 )

Zdejší komentáře to potvrzují.

otrusnik ( 22. dubna 2024 10:34 )

Za ty léta co spolu žili tak si nějaký ten byt zasloužila. Dala mu dvě zdravé děti, reprezentovala ho a soužití s ním nebylo určitě růžové.

Uživatel_5652055 ( 22. dubna 2024 10:07 )

😃😄😄😁😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa