Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Chystá se bitka za dobrou věc. Krev bude cedit i bodyguard od Pavla.

Autor: bel - 
23. dubna 2024
05:00

Bude to hodně bolet a poteče krev. Vše ale pro dobrou věc. Druhý květnový týden se v Praze odehraje charitativní zápas, do kterého se kromě profesionálních bojovníků zapojí také vojáci a policisté. Mezi nimi Václav Přibyl, jeden z bodyguardů prezidenta Petra Pavla.

„Myšlenkou této charitativní akce je propojení světů profesionálních zápasníků a vojáků za účelem podpory válečných veteránů a jejich rodin včetně dětí padlých. Výtěžek z projektu bude směřován na Vojenský fond solidarity,“ uvádějí na svém webu organizátoři akce Fighters for Veterans, která se odehraje 6. května v Praze. Projekt zaštítilo Ministerstvo obrany a generální štáb.

Výsadkář vs. Hrobník

Za armádu nastoupí mj. Petr Matouš, který od loňského listopadu velí 43. výsadkového pluku a v letech 2010 až 2020 působil u elitní 601. skupiny speciálních sil - s ní prošel šesti misemi, mj. v Afghánistánu. Jeho soupeřem v kleci bude David Dvořák, profesionál ve smíšených bojových uměních (MMA) přezdívaný Hrobník. Čtyři své zástupce vysílá také policie. Jde o členy zásahových a speciálních pořádkových jednotek, a také o Václava Přibyla. Profesionálního zápasníka, který má v pracovním životě na starost ochranu prezidenta Pavla.

Nevadí, fandíme

Třeba při nedávné návštěvě Billa Clintona (77) v Praze doprovázel prezidentský pár do Reduty. S tím, že by pak měl Přibyl nastoupit do služby s monokly a dalšími šrámy, Hrad ale problém nemá. „Účast člena ochranné služby na charitativně -sportovní akci, jejíž výtěžek poputuje válečným veteránům, vnímáme pozitivně,“ napsala Blesku Eva Hromádková z Kanceláře prezidenta republiky. „Přejeme našim zápasníkům mnoho úspěchů a sportovního štěstí,“ dodal pak Ondřej Moravčík, mluvčí Policejního prezidia na dotaz, jak účast vnímá vedení policie.

Jde to i bez pěstí

Také Ministerstvo obrany vítá zapojení vojáků do charitativního zápasu. Blesk však zajímalo, zda neexistuje vhodnější, méně násilná forma, jak získat peníze pro veterány. Podle mluvčího rezortu Davida Poláka se dobročinných akcí na podporu veteránů koná hned několik ročně. Jde např. o dražby uměleckých děl, koncerty, ale i sportovní utkání. „Kromě zmíněného zápasu proběhne třeba Běh kolem republiky, který startuje 8. května,“ napsal Polák.

Co dělá fond

Vojenský fond solidarity vznikl v roce 2015. Impulzem byla reakce na úmrtí pěti českých vojáků na misi v Afghánistánu a potřeba zaopatřit jejich rodiny. Fond ale také poskytuje bezprostřední pomoc pro vojáky v činné službě a do pěti let po opuštění armády, válečným veteránům a zároveň je určena i pro jejich blízké.

Video  Petr Pavel o zapojení českých vojáků v bojích na Ukrajině  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Uživatel_5486376 ( 24. dubna 2024 10:14 )

Válečný štváč a vrazi stidim se za komunistického agenta Pávka na hradě

Uživatel_5486376 ( 24. dubna 2024 10:12 )

Přesně odstranit komunistů a vlastizrádce ze zdi všech škol stydime se za něj

Uživatel_5486376 ( 24. dubna 2024 10:10 )

Lžeš jak Fiala Zeman měl jen státní ochranku soudruhu trošku jsis to popletl nejvíc ochranky má komunistický agent Pávek tak nelži

Uživatel_5766095 ( 23. dubna 2024 17:36 )

Kdyby vyceděná krev panu prezidentovi nestačila, zavedou býčí zápasy?

roxin ( 23. dubna 2024 15:42 )

Zapomněl jsi napsat začátek a právě to je to podstatné! A ano napsala jsem to jak jsem chtěla, že by neměl nechat ať se bijí jiní a měl by se předvést sám, nebo má strach??? 😃 😃 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa