Vyvolávací cena Početí byla 85 milionů korun bez přirážky. Obraz vydražil zájemce v sále pavilonu Expo 58, který na poslední chvíli o milion korun navýšil nabídku učiněnou po telefonu.

Kupkův olej o rozměrech 49 x 73 centimetrů vznikl v roce 1930 a řadí se k takzvaným mašinismům, tedy obrazům, v nichž se malíř inspiroval stroji a technickými výdobytky. Kupka do tohoto abstraktního díla zašifroval příběh z řecké mytologie, v němž Zeus pronikl k ukryté královské dceři Danaé tak, že se proměnil ve zlatý déšť.

Nejdražším Kupkovým obrazem vydraženým v Česku bylo doposud Divertimento II, které se v roce 2020 prodalo za 75,2 milionu korun bez aukční přirážky. Kupkova plátna jsou žádaná i v zahraničí: v roce 2021 se jeho Tryskání II (Le Jaillissement II) vydražilo v londýnském aukčním domě Sotheby's za zhruba 231 milionů korun.

V letenském pavilonu se neděli dražila také sbírka sedmi olejů Josefa Šímy s vyvolávacími cenami v rozmezí zhruba od jednoho do šesti milionů korun, dále plátna Václava Boštíka, Jana Zrzavého, Emila Filly či koláž Toyen. V nabídce bylo i další Kupkovo dílo - barevný kvaš na papíře s názvem Abstraktní kompozice s vyvolávací cenou 1,35 milionu korun.

Z 88 nabízených uměleckých děl se jich podle Kosejkové prodalo 82 za celkovou cenu 218 milionů korun včetně přirážky. Za Šímovu Modrou krajinu – světlo kupec zaplatil 10,05 milionu Kč. Následovalo Fillovo Zátiší s lahví grapy, hroznem a lahví za 4,9 milionu Kč a Zrzavého Madona za 4,25 milionu Kč.