Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další rána turistům v Itálii! V Miláně zakážou noční prodej vyhlášené zmrzliny

Autor: ČTK - 
22. dubna 2024
07:40

Vedení Milána na severu Itálie ve snaze umírnit noční život ve městě zakáže během léta prodej jídla a nápojů po půlnoci. Pro pouliční stánky radnice stanovila zavírací hodinu dokonce na 20.00. Zákaz se vztahuje i na typicky italskou pochoutku – zmrzlinu, což u veřejnosti vyvolalo rozhořčení, napsala agentura APA. Zákaz má platit od 17. května do 4. listopadu.

Podle nových nařízení musí restaurace s venkovním posezením v nejvyhledávanějších turistických čtvrtích zavřít nejpozději půl hodiny po půlnoci. O víkendech a svátcích bude otevírací doba prodloužena o hodinu. Radnice doufá, že se tak turisté nebudou shromažďovat v ulicích města a rušit noční klid.

„Šílenství: milánský starosta vyhlásil válku zmrzlině“, zní titulek deníku Il Giornale, který si stěžuje, že by starosta Giuseppe Sala měl raději řešit růst životních nákladů, a ne bránit lidem v normální zábavě.

Majitelé milánských podniků jsou přesvědčení, že jim kvůli novému omezení ubyde zákazníků a starousedlíkům to stejně klid ani zlepšení zdraví nepřinese.

Milán, kdysi známý spíše jako šedá průmyslová metropole, zažívá již delší dobu turistický boom. Město s 1,5 milionu obyvatel boduje vitalitou jako italské hlavní město módy, životního stylu a financí.

krapotkin ( 23. dubna 2024 07:29 )

Teď už si snad ani oni tu zmrzlinu o půlnoci nekoupí. Podle jejich mentality tan stánek vykradou.

svetlana62 ( 23. dubna 2024 02:51 )

...jsem šokovaná, nebudu mít možnost si koupit o půlnoci zmrzlinu...ooo ta hrůza 🙈🙈🙈

Chocho Loušek ( 22. dubna 2024 21:06 )

A cernoušci si můžou dělat co,kdy a kde chtějí.

krapotkin ( 22. dubna 2024 18:08 )

To je demokracie v přímém přenosu. Všechno zakázat a hlavně černoušky, které si tam sami vozí z Afriky rozesílat po celé Evropě, místo toho aby je posílali zpátky.

krapotkin ( 22. dubna 2024 16:53 )

Když ono se všude bojuje za nás - už v roce 1936 ve Španělsku a všichni pamatujeme, jak naši "chrabří" vojáci tak statečně bojovali za nás, až utekli.

Zobrazit celou diskusi