V pondělí 22. dubna v časných ranních hodinách, v 5:05, zemřel uznávaný slovenský zpěvák Dušan Grúň – jehož si českoslovenští hudební nadšenci zamilovali díky interpretací písní Starý rodný dom, Žiť za to stálo, Plavovláska či Nalej mi vína, Malvína. Naposledy vydechnul v bratislavské nemocnici, kde již byl nějakou dobu hospitalizován. 11. dubna, tedy před deseti dny, byl uveden do umělého spánku.

A z toho, jak potvrdila i jeho manželka Mária Grúňová, se již bohužel neprobudil. Legendární pěvec, mimochodem signatář Anticharty, zemřel pouhý den poté, co se na jeho sociálních sítích objevil děsivý status: „Modlete se prosím za mě. Je se mnou zle. Loučím se s vámi,“ zněla slova příspěvku, který, jak se ukázalo, psala jeho choť. Grúň totiž v té době bojoval v nemocnici se silným zápalem plic.

„Nechtěl by chodit z nemocnice do nemocnice po zbytek života. Nebo být na přístrojích. Pokud by tomu tak mělo být, ať si ho raději Pánbůh vezme,“ vyjádřila se tehdy plačící Majka pro Nový Čas Neděle. Příčinou smrti muzikanta, který u nás vystupoval například s Karlem Gottem (†80), Waldemarem Matuškou (†76) nebo Helenou Vondráčkovou (76), a nahrával s orchestry Josefa Vobruby (†49) a Karla Krautgartnera (†60), bylo postupné selhání orgánů.

Fotogalerie
34 fotografií