Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otřesný případ z Hluboké: Zanedbané děti neznaly čištění zubů a myly se v potoce

Autor: jel - 
22. dubna 2024
12:10

Městská policie v Hluboké nad Vltavou odhalila smutný případ zanedbaných dětí. Ty žily v malé chatce společně s několika dalšími lidmi. Na záchod děti chodily za chatku, myly se v potoce a neznaly čištění zubů ani školu. Skončily v dětském domově. Podle zjištění policie už bylo matce takto odebráno celkem 10 dětí.

Událost se stala 27. března a městská policie o ní nyní informovala na sociální síti. Strážnici původně vyjížděli k oznámení od vedoucí prodejny, na kterou pokřikovaly tři osoby před obchodem. 

Na místě policisté nalezli dvě osoby, o kterých věděli, že se v minulosti potýkaly s drogami a kradly. Třetí osoba se schovávala za prodejnou. „Strážníci zjistili, že údajně přebývají v nějaké chatce za zoo. Dle místní znalosti si však jeden ze strážníků vzpomněl, že kdysi dávno řešil jednoho muže bez domova v chatce v lese za vlakovým nádražím U Sudárny. Rozhodl se tedy toto místo zkontrolovat,“ uvedli strážníci. 

Na místě nalezli tři malé děti ve věku pět, sedm a osm let. Děti nevěděly, kdy byly naposledy ve škole a školce, neznaly čištění zubů, chodily na záchod za chatku, myly se v nedalekém potoce a naposledy jedly před několika hodinami.

Dospělá osoba, která děti „hlídala“ policii sdělila, že jsou zde asi 14 dní a společně s dětmi tam bydlí čtyři dospělí lidé. Před dvěma týdny je totiž otec dětí vyhodil z bytu. 

„Bylo zjištěno, že jejich matkou je ta osoba, která se schovávala před strážníky za supermarketem. Ve schovávání pokračovala a nedostavila se na místo ani poté co byla telefonicky kontaktována a sdělila, že se dostaví za cca 30 minut. Během celého řešení do cca 17:00 hod. se však neukázala, bylo jí to úplně jedno,“ dodali policisté s tím, že na místo přivolali státní policii a OSPOD. Děti skončily v dětském domově. Matce už takhle bylo údajně odebráno celkem 10 dětí.

Video  Miss z dětského domova Veronika Kašáková: O dvou letech života s vážnou nemocí syna i vztahu s mámou.  - Kisa Císařová
Video se připravuje ...

Uživatel_5486376 ( 24. dubna 2024 08:54 )

Běžte se podívat do ciganskeho géta jak tam vypadají děti ještě horší než tyto děti bohuzelz museli je odebrat že nejsou černí

krapotkin ( 23. dubna 2024 19:18 )

On ho zajišťuje - ministrům, posrancům, uktajinské mafii a jiným příživníkům

Drž hubu ( 23. dubna 2024 14:31 )

Z Macochy se skakat neda ☝️ maximalne do ní ☝️

nadčasový MP ( 23. dubna 2024 08:44 )

Chudoba nikdy nesmí být důvod odebrání deti! Stát se má starat o to, aby děti nebyly psychicky a fyzicky týrány, což se deje téměř u všech rozvedených rodin.

nadčasový MP ( 23. dubna 2024 08:36 )

Neznáme důvod odebrání dětí. Jestli je chudoba důvodem odebrani, pak by stát měl zajistit každému bohatstvi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání