Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Mexický Jeffrey Dahmer? Vědec v lednici schovával lidské ostatky, v bytě se našlo i 7 ženských lebek!

Autor: pma - 
22. dubna 2024
22:53

16. dubna byla v Mexico City zavražděna teprve 17letá María José Castilloová. Tu měl sexuálně napadnout, uškrtit a ubodat 39letý soused Miguel Cortés Miranda. Krátce na to se do bytu vrátila dívčina matka Cassandra a snažila se muže zastavit, ten ale chladnokrevně napadl i ji. Muž se pokusil z místa utéct, sousedům se ho do příjezdu policie podařilo zadržet. Když kriminalisté prohledali jeho byt, našli v něm sedm lebek, lidské pozůstatky, nespočet nářadí a chemikálií. Policie v souvislosti s Mirandou vyšetřuje nejméně 20 zločinů.

39letý Miguel Cortés Miranda pracoval jako farmakolog ve Výzkumné a technické asistenční laboratoři a nemocnici v Mexiko City. Nikdo z kolegů a známých neměl sebemenší ponětí, co zvráceného se Mirandovi honí hlavou. Miranda podle deníku BILD rád cestoval a hovořil plynně třemi světovými jazyky. Na sociálních sítích také často zveřejňoval obsah týkající se o ochrany práv žen a zvířat.

16. dubna letošního roku zaklepal Mexičan na dveře své 17leté sousedky Maríe José Castilloové v momentě, kdy věděl, že je dívka sama doma. Drobná brunetka souseda znala, a tak jej do bytu vpustila. To se jí však stalo osudným. 

Sestra už byla mrtvá!

Jak uvádí deník El Heraldo, krátce poté, co Miranda do bytu vstoupil, rozhodl se vraždit. Dívku začal nejdříve škrtit, poté ji sexuálně napadl a následně ubodal. Jen pár chvil poté se bytu vrátila matka zavražděné dívky Cassandra a snažila se agresora zastavit, ten ovšem napadl i ji. Žena ale naštěstí útok přežila.

„První, co jsem uviděla, byla krvavá skvrna. Moje matka ležela na pohovce a krvácela. Měla bodnou ránu na obličeji a další na zádech. Moje sestra už byla mrtvá," uvedla María Fernanda sestra zesnulé dívky, když se krátce po tragédii dostala do domu.

Miranda po činu vyběhl ze dveří sousedčina bytu a chtěl utéct, po cestě ho ale zadrželi stateční obyvatelé domu, kteří jej následně předali policii.  

Zavraždil až 20 žen?

Muž byl následně vzat do vazby a je podezřelý z vraždy 17leté dívky a pokusu o vraždu její matky. Když kriminalisté po Mirandově zadržení vstoupili do jeho bytu ve čtvrti Cruz Coyuya, nevěřili vlastním očím. Farmakolog ve své lednici schovával lidské ostatky. V bytě také policisté nalezli sedm ženských lebek a nejrůznější nástroje jako pily a chemikálie, kterými se Mexičan těl svých obětí zřejmě zbavoval.

Prvotní vyšetřování policie naznačují, že Miguel Cortés Miranda je zřejmě sériový vrah a mohl zavraždit nejméně 20 žen, které nejprve sexuálně zneužil. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání