Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Mária (20) soudí za požár supermarketu v Chodově: Škoda 50 milionů kvůli nabíjení telefonu!

Autor: mor - 
22. dubna 2024
18:05

U Okresního soudu v Sokolově stanul nešťastník Mário B.(20), který shodou náhod zapálil v listopadu 2022 supermarket v Chodově. Splatit bude muset pravděpodobně škodu přesahující 50 milionů korun. Státní zástupce pro něj požaduje podmínku.

Obžalovaný Mário B. (20) si chtěl v noci zhruba před rokem a půl v prostoru u košíků chodovského supermarketu nabít mobil. Ten mu upadl do jednoho z plastových vozíků. Mince na rozpojení neměl, a tak do jednoho z nich vypálil díru.

Následně vše vzplálo. Požár začal hasit mikinou, kterou měl na sobě. Rovněž se snažil přivolat pomoc. V noci mu ale nikdo neotevřel, někteří nevěřili, že se něco děje.

Rozrušený mladík

Soudkyně Gabriela Siegelová při pondělním jednání četla výpovědi svědků. Nejprve zazněla slova lidí, kteří měli poblíž supermarketu zaparkovaná auta. Jedno z nich shořelo úplně, ostatní, asi desítka, byla poničená.

Poté přednesla výpověď ženy, na jejíž okno obžalovaný po požáru zaťukal a dožadoval se přivolání pomoci. „Pořád opakoval, že to nezvládne. Byl hodně rozrušený,“ četla soudkyně výpověď svědkyně. To potvrdila i družka obžalovaného.

Družka: Koktal, bál se

„Ten večer s kamarádem popíjeli. Pak šel Mário ven, dělává to tak, nebylo mi to divné. Když jsem mu psala SMS, kde je, neodpověděl. Kolem páté přišel domů. Koktal, byl vystresovaný, měl popálené ruce a bál se. O všem mi řekl, usnout ale nemohl. Vrátil se tam zpět a chtěl se přiznat, nakonec ale nenašel odvahu,“ četla výpověď mladičké ženy soudkyně.

Mário B. s novináři krátce mluvil před soudní síní. Na pondělní jednání dorazil s menším zpožděním v doprovodu babičky, která ho vychovávala, a družky, se kterou má patnácti měsíční dceru. „Byla to nešťastná náhoda ale i moje blbost,“ uznal před vstupem do síně Mário.

Jak škodu zaplatí?

Jak škodu ve výši přesahující 50 miliónů zaplatí, ale zatím netuší. „Má práci. Já jsem z toho vyřízená. Budu mu samozřejmě pomáhat, jak jen to bude možné, ale do konce života tu sumu nesplatí,“ míní babička obžalovaného.

„Navrhuji pro něj podmíněný trest za poškození cizí věci,“ uvedl státní zástupce Jan Kasal. Soud bude pokračovat na konci května.

Postaveno bude v létě

Nový Penny Market už se staví. Hotovo mělo být na jaře. Nakonec se práce na dostavbě modernější a prostornější prodejny protáhly.

„Do provozu bychom ji chtěli uvést do začátku letních prázdnin,“ říká mluvčí společnosti Tomáš Kubík. Stavba vyjde podle jeho slov na desítky miliónů korun.

Video  Mladík si chtěl nabít mobil, supermarket v Chodově lehl popelem, škoda je 100 milionů.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

seng ( 23. dubna 2024 10:14 )

Proč si nedobil telefon doma,když už bylo nad ranem a šel domů.

Uživatel_5814589 ( 22. dubna 2024 18:46 )

co to bylo za exota ten Mario kdo to ví odpoví

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání