Tělo muže, vedle kterého ležel podle CNN Prima NEWS služební průkaz vězeňského dozorce, našli v Macoše průvodci. Nedaleko se našla i zbraň, tou se měl muž těsně před pádem střelit.

„Blanenští kriminalisté prověřují okolnosti úmrtí muže, ke kterému došlo v pátek nad ránem v propasti Macocha,“ potvrdil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Druhá sebevražda!

Proč muž přelezl na Horním můstku zábradlí a vrhnul se do 136 metrů hluboké propasti, je zatím otázkou. „O této nešťastné události víme, nicméně Vězeňská služba ČR dosud žádné oficiální, ani bližší informace neobdržela, tudíž se k případu úmrtí v tuto chvíli vyjádřit nemůžeme,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí Vězeňské služby České republiky Markéta Prunerová.

Sotva se lidé z okolí vzpamatovali z tragédie, v pondělí k propasit vyjížděli policisté a hasiči nanovo. „Mohu potvrdit, že jsme v pátek a v pondělí řešili v propasti Macocha tragické úmrtí dvou mužů. Není u nich podezření na cizí zavinění,“ potvrdil mluvčí Šváb.

Propast přitahuje sebevrahy

Na dně Macochy už vyhasly životy desítek sebevrahů. Zabránit tomu prakticky není možné. „Jde o jedinečný přírodní útvar, nelze do něj zasahovat, například stavbou bariér a plotů. To je nemyslitelné. Navíc pokud někdo přijede se sebevražedným úmyslem, stejně mu v tom nikdo nezabrání,“ řekl v minulosti zástupce vedoucího CHKO Antonín Tůma.

Přesné statistiky, kolik sebevrahů na dně v propasti ukončilo svůj život, nejsou. Počet se ale odhadem blíží stovce. Hloubka Macochy, která je největší propastí svého druhu ve střední Evropě, je 138 metrů.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111. Služba je poskytována nonstop a zdarma.

VIDEO: Macocha je největší propast svého druhu ve střední Evropě. Bohužel i oblíbené místo sebevrahů.

Video
Video se připravuje ...

Macocha je největší propast svého druhu ve střední Evropě. Bohužel i oblíbené místo sebevrahů. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
11 fotografií