Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Deset mrtvých po srážce vrtulníků: Katastrofu zachytilo video!

Autor: ČTK - 
23. dubna 2024
06:40

Deset mrtvých si vyžádala srážka dvou vojenských vrtulníků v Malajsii. Vrtulníky se srazily ve vzduchu během nácviku přehlídky vojenského námořnictva, uvedla dnes agentura Reuters s odvoláním na prohlášení malajsijského námořnictva.

Zahynulo všech deset členů posádek obou helikoptér, které se srazily u základny Lumut ve státu Perak na západě země, uvedlo námořnictvo. „Bylo potvrzeno, že všechny oběti zahynuly na místě. Těla byla převezena do nemocnice na základně Lumut k identifikaci,“ dodalo prohlášení.

Video  Srážka vrtulníků v Malajsii.  - sociální sítě
Video se připravuje ...

Srážka si vyžádala životy deseti členů posádek obou strojů. Jejich smrt potvrdili vojenští lékaři, uvedl podle agentury AFP mluvčí záchranářů.

Jeden z vrtulníků odřízl rotor druhého, než oba stroje narazily do země, napsal server BBC News s odvoláním na záběry z místa nehody. Na palubě jednoho vrtulníku bylo sedm lidí, ve druhém stroji tři. Jeden stroj se zřítil na běžeckou dráhu, druhý do blízkého bazénu. Neví se o nikom, kdo by srážku přežil, dodal portál. Podle zpráv na sociálních sítích se srazily vrtulníky Agusta Westland AW139 a Eurocopter Fennec, dodala televize NST.

krapotkin ( 23. dubna 2024 07:17 )

Příklad superstrojů made in USA.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání