Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: Těsně před padesátkou může inspirovat daleko mladší ročníky

24. dubna 2024 | 05:00

Expremiér Andrej Babiš v pátek 19. dubna oznámil, že se po 30 letech s manželkou Monikou rozcházejí. I přestože se jejich cesty mění, jejich rodinné vazby zůstávají pevné a chovají k sobě i ke společným dětem respekt a lásku, jak uvedl ve svém prohlášení. Monika se s Andrejem Babišem seznámila ve svých osmnácti letech, a jak se nechala slyšet, uhranula ji jeho autorita, ale i styl oblékání. Vytříbený vkus jí byl totiž vždy velmi blízký. V minulosti koketovala s modelingem, často navštěvuje módní přehlídky a potrpí si na to nejlepší, co luxusní brandy i tamní designérská scéna nabízejí. Přece jen se její styl za poslední dekádu přirozeně vytříbil. Které trendy nosila před deseti lety, a na jaké módní atributy sází dnes?

„Slimky“ i těsné kožené bundičky v hlavní roli

Psal se rok 2014, kdy džínám velely skinny či chcete-li slim střih, odkazující na superúzké nohavice. Staré dobré slimky nosila řada celebrit a nejen známé krásky. I pánové si v těchto džínách přišli na své. Následně přišla rádoby cool vlna roztrhaných kalhot, která kralovala pak několik následujících sezon.

Tehdy neunikly ani Monice, která je v roce 2015 oblékla na párty spolu s obyčejným černým topem, podpatky v lesklé kůži a kabelkou do ruky. Džíny byly totiž uznávaným prvkem společenských večírků. Upnutý střih dominoval denimu, ale i kůži v obecném pojetí. Řeč je o kalhotách i o kožených bundičkách, které patří k nadčasovým svrchníkům. Křivák se nosil těsně na tělo nejen před dekádou. Vlastně to není tak dávno, co tento střih vystřídala oversize verze. Monika kožené bundy v černé i hnědé tonalitě oblékala k šatům, a to zejména v roce 2015 a 2016.

V té době měla v jejím šatníku místo i kratší délka šatů. Ačkoli se nejednalo o přílišnou mini, jež byla módním oblíbencem a opětovně se navrátila na scénu, odhalovala však více ze svých nohou. Nyní apeluje na lady délku po kolena či maxi střih.

Luxusní brandy i designéři hrají prim aneb Když Monika zastíní samotnou Melanii

Monika Babišová se netají oblibou luxusních značek. Jejímu šatníku dominuje i jedna z nejvíce ikonických kabelek vůbec – Kelly od Hermés z telecí kůže, která svou astronomickou cenou odpovídá historii značky i kvalitě zpracování. Na takový jediný kus se čeká roky, jak tomu bývá i u dalších drahých značek s puncem luxusu. V jejím módním ansámblu jsou zastoupeny i značky jako Fendi, Gucci, Jimmy Choo či Cartier.

Nejsme tak ani překvapené z toho, že v roce 2019 zastínila módní ikonu, bývalou první dámu Melanii Trump. Při příležitosti tehdejší návštěvy Bílého domu vsadila na vysoce elegantní kabát pod kolena značky Fendi. Kabátu dominovaly především kožešinové rukávy. Pod ním se vyjímaly sofistikované šaty světlého tónu s vázačkou kolem krku. Look pak doplnila lodičkami s ostrou špičkou.

Monice však neuniknou ani působivé kousky z kolekcí českých i slovenských designérů. Obzvláště se na ni vyjímaly šifonové šaty v maxi délce z dílny designérky Petry Balvínové, které vynesla loňský rok při příležitosti slavnostního vyhlášení modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look. Dominovaly svoji purpurovou barvou, všitými kapsami i okázalou vázačkou kolem krku.

Na této věhlasné módní události je mimo jiné tradičním hostem a užívá si rób tamní scény. Jiný ročník totiž na sebe oblékla vzdušné šaty z dílny designéra Michaela Kováčika, které bodovaly odhalenými zády i působivou tmavě červenou barvou.

Na rozhovor z loňského ročníku soutěže Schwarzkopf Elite Model Look se podívejte níže:

Video se připravuje ...
Diamanty ověšená Monika Babišová: Z dovolené rovnou na Hrad! • VIDEO: Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Všechno, jen ne nuda

Od zcela upnutých siluet Monika opustila a v průběhu let v šatníku přivítala širší střihy, co se kalhot, sofistikovaných sak i šatů týče. Dobře tak čte trendy, ovšem s ohledem na svoji postavu a věk. Kalhotové kostýmky opřené o elegantní palazzo kalhoty a již zmíněné sako jí dělají nevýslovnou stylistickou službu, stejně tak šaty či co-ord sety s důrazem na ženský pas.

Nebojí se s módou pohrávat a experimentovat s výraznými barvami i vzory. Skvěle balancuje mezi čistým, lukrativním vzhledem jednoduchých siluet a unitárními barvami v kombinaci s dovolenkovou extravagancí, kde sází na vzdušné šaty s poutavými motivy. Dokazuje tak, že jí móda nikdy nebyla cizí.

Potřebujete obměnit šatník? Stylové kousky najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na její proměnu v čase se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová