Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Do třetice všeho dobrého? SÚKL má konečně šéfa, poslední dvě výběrka dopadla fiaskem

Autor: ČTK - 
23. dubna 2024
11:59

Novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) bude Tomáš Boráň, který od roku 2017 vede sekci registrací tohoto lékového ústavu. Do funkce nastoupí 1. května, řekl dnes ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví (MZd) Ondřej Jakob. Loni se ministerstvo šéfa SÚKL pokusilo vybrat dvakrát. V prvním tendru vítěze nevybralo a vítězka druhého, Kateřina Podrazilová, musela skončit po třech měsících.

„Na základě výsledků výběrového řízení jsem vybral pana doktora Tomáše Boráně. Je zkušeným odborníkem a prostředí Státního ústavu pro kontrolu léčiv dobře zná. S lékovou agendou má bohaté zkušenosti i jako člen mnoha pracovních skupin a výborů,“ uvedl v dnešní tiskové zprávě ministr Vlastimil Válek (TOP 09). Boráň působí od roku 2024 v ministerské pracovní skupině pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

Úkolem Boráně bude podle MZd zajistit bezproblémové fungování lékového ústavu a jeho aktivní přístup při řešení dostupnosti léčiv, hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu.

Video  Urad vlady - Vlastimil Válek  - Nový, Kristl
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa