Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jejda, jsem nalitej, nějakej rum: Řidič se třemi promile okomentoval ťukanec do cizího auta

Autor: rv - 
23. dubna 2024
13:18

Opileckého blábolení se na Rychnovsku dočkali policisté od řidiče (67), který po marné snaze vycouvat z parkovacího místa ťuknul do sousedního vozu, vystoupil a odešel. Pochlubil se vypitým rumem, za pravdu mu dala dechová zkouška.

Svědci policisty volali k na první pohled banální nehodě. „Řidič s vozidlem Ford Focus měl vycouvávat z parkovacího místa před místním obchodem, přičemž zadní částí vozidla zavadil o jiné zaparkované vozidlo,“ popsala policejní mluvčí Karolína Macháčková.

Video  Opilý řidič nacouval do cizího auta, přiznal pití rumu, nadýchal skoro tři promile.  - PČR
Video se připravuje ...

Strážce zákona ale zalarmovali proto, že vůz řídil na první pohled opilý muž, který po ťukanci do cizího auta z místa odešel. Zanedlouho už dávali policisté namol opilému řidiči dýchnout. „Klidně, něco tam bude,“ žoviálně prohodil a mocně foukl do měřáku.

Jejda, jsem udělal blbost, no,“ komentoval první naměřenou hodnotu 2,7 promile. Druhé měření už ukázalo promile téměř tři. Opilec začal vysvětlovat, že si potřeboval něco zařídit, a proto sedl za volant. Co všechno vypil, aby z něj ale páčili.

„Ježiš, nějakej rum nebo něco,“ vysoukal nakonec ze sebe. Kolik ohnivé vody si ale prohnal krkem už spočítat nedokázal. Na nehodu si matně vzpomínal. „Byl jsem piclej, jsem do něj asi malinko couvl, no,“ připustil. Na další jízdu mohl zapomenout. Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí opilci až rok v base.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání