Marta Jandová neopomene žádný rok, aby si nezavzpomínala na svou milovanou maminku Janu, která z tohoto světa odešla příliš brzo. Ani letošek nebyl výjimkou. Na instagram nasdílela svým fanouškům a blízkým černobílou fotografii, kde jsou spolu v pevném sevření. „Maminko, dnes je to 33 let bez tebe. Stýská se mi moc,“ napsala smutná zpěvačka.

Po smrti maminky odjela Marta na roční studijní pobyt do Spojených států, kde se snažila s tragickou událostí vyrovnat. Po maturitě se seznámila s Thorstem Mewesem (51), zpěvákem a kytaristou skupiny Die Happy. Odjela s ním původně na rok do Německa získat zkušenosti a naučit se jazyk. Zůstala tam však déle, než plánovala, a stala se z ní zde populární zpěvačka.

Nejsmutnější na skonu Jany Jandové je fakt, že se dostala těsně před smrtí do spárů léčitelských obchodníků se zoufalstvím. Je možné, že bez nich by měla šanci na delší život.

„Jana byla na operaci v roce 1989. Lékař říkal, že jí všechno vyndali, chodila na chemoterapie, tak jsem se uklidnil. Jenže zničehonic začala chemoterapie odmítat. Vloudil se k ní léčitel, který ji léčil nějakým čáry máry fuk. To byla základní chyba, nemoc se vrátila,“ zavzpomínal Janda v pořadu ČT 13. komnata.

Soustrastné srdíčko zpěvačce daly i kolegyně ze showbussinesu Tereza Brodská (55), Petra Nesvačilová (38) , Iveta Lutovská (40) a Martina Pártlová(44).

Video
Video se připravuje ...

Marta Jandová rekapituluje před velkou »50«: Skrytý strach i nesplněný sen! A jak bude slavit? Markéta Reinischová

Fotogalerie
34 fotografií