Profil jménem Veronika L. si řekl o přátelství na sociální síti. Muž sice absolutně netušil, o koho jde, ale přátelství přijal. Neznámá se mu okamžitě začala ozývat přes soukromé zprávy. Natěšený muž si ani si nevšiml podivností v textech.

„Celá komunikace byla přepisována překladačem. Mnohdy nebyl rozeznáván ženský či mužský rod a slova byla psaná s chybami,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Zamávala a video skončilo

Po textové komunikaci kdosi neznámý za profilem Veroniky přitvrdil. Invalidovi se spustilo erotické video, kde tančila krásná dlouhovlasá mladá žena, hladící se po těle. Pak přišla výzva, ať se muž hladí taky. To udělal. Slečna jen zamávala a videohovor skončil. Pap přišel zvrat.

„Přišla zpráva, že vše mají natočené, včetně masturbace. V případě, že muž nesplní pokyny, video bude zveřejněno na  serverech v Americe a Evropě,“ pokračovala policistka Michalíková.

Muž: Nenechám se vydírat!

Pachatel muže uklidnil, že je jediný člověk, který může video smazat a jestli bude plnit instrukce, nezveřejní ho. Chtěl 150 tisíc! Muž odmítl. „Já v životě něco zažil, nenechám se vydírat,“ napsal.

Kdosi neznámý útočil dál. Poslal vystřižené fotky masturbující oběti a opět hrozil rozesláním. „Nic nepošlu, jdu se obléct a odcházím na policii,“ odvětil a ukončil komunikaci.

Má opravdové přátele

Zatímco invalidní muž vše oznamoval na policejní služebně, vyděrač nelenil a choulostivé video opravdu několika lidem ze seznamu přátel oběti rozeslal. „Ti poškozeného naštěstí podpořili,“ podotkla Eva Michalíková.

Kriminalisté případ šetří jako vydírání. Upozorňují, že napříč Moravskoslezským krajem podobných případů přibývá. „Je důležité vědět, s kým si píšete přes různé sociální sítě,“ uzavřela policistka Michalíková.

VIDEO: Policejní kampaň "ŘEKNI NE". 

Video
Video se připravuje ...

Policejní kampaň "ŘEKNI NE". Policie ČR

Fotogalerie
8 fotografií