Muž se ženou se inkriminovaný večer měli vracet z policejního plesu. Zavítali přitom do nočního klubu v Praze 5, kde svým chováním měli vzbuzovat rozruch. To nejhorší ale nastalo poté, co klub opustili. Opilý policista si před klubem vyhlédl teprve 19letou dívku, kterou začal napadat. Zaklekával na ni, za vlasy ji přitom smýkal po silnici a na všechny strany křičel „jménem zákona“. Jeho partnerka, rovněž policistka, mu při tom sekundovala.

Zatímco policista byl po zveřejnění záběrů postaven mimo službu, jeho partnerka nikoliv. „Dotčená policistka je ke dni podání žádosti schopna výkonu služby a není s ní vedeno řízení ve věcech služebního poměru ohledně případného zproštění služby,“ cituje iRozhlas oficiální stanovisko policie.

Případ nadále řeší GIBS

Alespoň prozatím. Případ je dosud v šetření Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která může rozhodnout o případném postihu obou uniformovaných. Agresivní a opilý policista se nicméně proti dosavadnímu trestu, kdy mu byl vysloven zákaz činnosti, už stihl odvolat.

Odvolání se týká povinnosti dosažitelnosti, kterou služební funkcionář nařídil,“ sdělil pro iRozhlas policejní mluvčí Jan Daněk. „Příslušník je nadále zproštěn výkonu služby, neboť odvolání nemá odkladný účinek,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Zásah policisty po párty v baru vyšetřuje GIBS Blesk Zprávy

Fotogalerie
10 fotografií