Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Máma z Hluboké, které odebrali děti: Budu o ně bojovat, azyláky měly plno

Autor: rv - 
24. dubna 2024
10:40

Živořily v malé chatě na okraji lesa v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Tři děti se myly v potoce, čištění zubů jim nic neříkalo, do školy ani školky nechodily. Poté, co je hladové v chatě objevili strážníci, skončili sourozenci v dětském domově. Máma Barbora ale tvrdí, že o ně bude bojovat. Ženě už bylo dříve odebráno dalších sedm potomků.

„Snažím se pro ně hledat zázemí, sháním práci, ale s bydlením je to teď špatné,“ svěřila se Barbora pro CNN Prima NEWS. Bydlení se žena pokoušela už dříve zajistit v azylovém domě v nedalekém Kostelci. Jenže měli plno.

„Máme dlouhodobě plný stav a tak 20 až 25 neuspokojených žádostí měsíčně,“ uvedla za kostelecký azylový dům Marie Paukejová. Obdobná situace je i v dalších zařízeních.

Například na místo v českobudějovickém azyláku čekají už dvě maminky. Záleží na tom, zda si nějaká z klientek najde nové bydlení a pokoj uvolní další matce v nouzi. To ale předem nikdo neodhadne. Zoufalé ženy pak vezmou za vděk i prostředím, které pro děti není vhodné.

V Hluboké teď řeší, co s chatou hrůzy, ve které žena s dětmi skončila ve společnosti dalších tří dospělých. „Nechceme, aby tento typ lidí bydlel u nás ve městě načerno. Celou budovu buď necháme zbořit, ale ona je těžko přístupná, tak by to bylo složité, spíš zabedníme mříže a dveře,“ starosta Tomáš Jirsa. Objekt totiž stojí na městském pozemku.

Video  Fotbalistka Tereza Bolfíková: V jedenácti letech mě ze školy odvedla sociálka do dětského domova  - Videohub
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 27. dubna 2024 17:01 )

Pravděpodobně 🤔

safinka59 ( 25. dubna 2024 11:50 )

Promiňte, deset dětí !!! Kolik otců ?! Sedm odebráno a o další se není schopna postarat ! Tak ona bude rodit na potkání s každým individuem, děti budou dále odebírány...??? Proč se nesnažila po prvním, druhém, třetím, pátém dítěti ?
Komu a čemu každou chvíli rodila, když věděla, že má holou zadnici a děti hlad ?

safinka59 ( 25. dubna 2024 11:42 )

Promiňte, ale !!!
Tato osoba porodila deset dětí , již sedm bylo odebráno ! Proč ? Protože nebyla schopna se o ně postarat ! Že se člověk rozvede, nebo splodí nemanželské dítě...OK. Může se to přihodit i v nejlepších rodinách. Každopádně pokud nemám zázemí, finanční prostředky, bydlení... musím dělat maximum, abych se v rámci možností postarala o to jedno ! Není možné rodit jako hruška každý rok ! Kolik ty dětičky mají otců ?! Evidentně tato osoba je morálně nezpůsobilá, nezodpovědná a odsouzení hodná !
Pokud jí bylo sedm dětí odebráno, jak je možné, že OSPOD tuto rádoby matku nesledoval ? Musela mít nějakou adresu a pokud se tam přestala pohybovat, okamžitě měl úřad na ochranu dětí jednat ! A co škola ? Ty děti nikde nechyběli a nebýt náhody, za rok by v lese splodila další dítě ?! Vždyť je evidentní, že roztáhne nohy přesně jenom takovému, jak je ona sama ! Máte pocit, že to strašidlo s deseti děti si najde slušného a pracovitého muže, že by takový měl zájem...? Vrána k vráně sedá a ač je to velice smutné, těm všem dětičkám bude všude jinde lépe, než s takovou osobou...

stoura ( 25. dubna 2024 05:07 )

Tak teď jste se trefil do černého!!! 👍

stoura ( 25. dubna 2024 05:03 )

Podobnost čistě náhodná s jednou odnoží tohoto národa.

Zobrazit celou diskusi