Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Putin je vyšinutý psychopat. Nechce si připustit stárnutí a nechává si píchat výplně, tvrdí expert

Autor: DVL, swp - 
25. dubna 2024
05:00

Ruský prezident Putin je podle profesora historie Anthonyho Gleese z Centra pro bezpečnostní a zpravodajské studie Buckinghamské univerzity vyšinutý psychopat. Uvedl také, že si Putin neuvědomuje dvě důležité věci – zaprvé, že stárne, a zadruhé, že kvůli němu přicházejí o život stovky tisíc lidí, píše deník The Mirror.

Vladimir Putin naznačil, že se považuje za nového Ježíše Krista a svůj záměr na Ukrajině považuje za morálně vyšší – ale v realitě je to psychopat se závislostí na kosmetických výplních, upozornil expert na zahraniční politiku.

Na začátku tohoto týdne se Putin srovnával s novým Mesiášem a citoval pasáže z Bible, svou roli prezidenta Ruska spojil s povinností porazit „satanistický Západ“ ve jméně pravoslavné církve.

Není to poprvé, co se ruský vůdce vykreslil jako obránce víry. Nyní tvrdil, že byl vyslán, aby naučil ruskou mládež „tradičním“ hodnotám, stalo se tak na otevření dětského centra v Moskvě.

Britský profesor historie Anthony Glees řekl, že to, jak Putin sám sebe vidí, je „vyšinuté“ a že jeho sebeprezentace jako „mecenášského“ zachránce je nadutá. Řekl, že Putin je „psychopat“, který nedokáže uznat vlastní smrtelnost, a dokonce si nechává píchat kosmetické výplně, aby si udržoval mladistvý vzhled.

„Lidé jako já už nějakou dobu říkají, že je Putin vyšinutý. Má grandiózní nápady a dvě věci si vůbec neuvědomuje. Zaprvé stárne, přestože na fotografiích vypadá mladší. Myslím, že jsou to dvojníci a nepochybně je má, ale taky si myslím, že má ve tvářích výplně,“ vypověděl profesor.

„V podstatě vypadá mladší a zdravější, než vypadal v roce 1989, když padla Berlínská zeď. První věc je, že si neuvědomuje svou smrtelnost. A druhá věc je, že si neuvědomuje smrtelnost druhých lidí – stovky tisíc lidí kvůli němu umírají,“ pokračoval.

Dvojníci a napíchané tváře

Za poslední roky se hodně psalo o Putinově vzhledu, například se řešilo, že na různých fotografiích nemá stejné uši. To zapříčinilo zvěsti o dvojnících. Existují také zvěsti o tom, že je ruský prezident závislý na plastické chirurgii. Jedno video z minulého roku ukázalo, že se Putin nedokáže pořádně usmát, protože má prý ve tvářích výplně. Objevily se také pochybnosti, zdali se jeho vzhled nezměnil kvůli používání steroidů.  

Glees také okomentoval Putinovo „mesiášské“ poselství: „Vždycky jsem si myslel, že je vyšinutý, ale také jsem si řekl, že není sebevražedný a svým způsobem není iracionální, ale myslím, že je to psychopat.“

„Teď ve skutečnosti říká, že je Ježíš Kristus. Jsem hodně znepokojen jeho mesiášskou vizí sebe samého a jeho naprostým nedostatkem empatie,“ dodal Glees.

Za Putinem stojí patriarcha Kirill, hlava mocné ruské pravoslavné církve. Horlivě podporuje válku na Ukrajině a tvrdil, že nejzákeřnější hrozbou pro Rusko je úpadek „tradičních“ hodnot mezi mládeží. Díky jeho podpoře války na Ukrajině se Putin mohl odvolávat na morálku, když církev „speciální vojenskou operaci“ nazvala svatou válkou. Patriarcha Kirill slíbil, že každý ruský voják, který padne, bude zproštěn hříchu.

12:10
Dnes

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš uvedl, že nekritizuje pomoc Ukrajině, ale netransparentnost aktuální české muniční iniciativy, kterou vnímá především jako obří PR akci. Babiš to napsal v odpovědi na dopis ministryně obrany Jany Černochové (ODS), ve kterém bývalému premiérovi vyčítala útoky na muniční iniciativu. ČTK má Babišův dopis s pátečním datem k dispozici, vyjádření ministerstva obrany ČTK shání.

Černochová v úterním dopisu Babišovi napsala, že jeho nepodložené útoky veřejně poškozují Česko. Dopisem chtěla připomenout, že otázky obrany a bezpečnosti ČR mají zůstat stranou od politického boje. Babiš se podle ní snaží vyvolat dojem, že iniciativa je nějakým podvodem, aby získal hlasy voličů SPD a „dalších extrémních proudů“. Iniciativa je přitom ojedinělou formou pomoci Ukrajině, dodala.

11:27
Dnes

Spojené státy jednají s blízkými partnery o poskytnutí pomoci Ukrajině až 50 miliard USD (1,2 bilionu Kč). Tyto peníze by pak byly spláceny z neočekávaných zisků ze státních ruských aktiv zmrazených převážně v Evropě, ze kterých stále plynou úroky. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje, podle kterých se o tomto plánu diskutuje v rámci skupiny sedmi předních ekonomik světa G7 a USA usilují o uzavření dohody na červnovém setkání skupiny v Itálii.

10:26
Dnes

Podívejte se na nové snímky vesnice Očeretyne v Doněcké oblasti, která je nyní cílem ruských vojsk. Snímky pořídil dron. Na záběrech nejsou vidět žádní lidé a také to vypadá, že ani žádná budova nezůstala nedotčena.

Zobrazit celý online

Video  Ruská invaze na Ukrajinu. Jak to celé začalo?  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa