Muž žil čtvrt roku v přesvědčení, že pohádkově zbohatne. Na konci ledna reagoval na internetovou pobídku k zajímavému zhodnocení peněz. Zaregistroval se a záhy jej kontaktoval finanční expert, který mu vysvětlil princip obchodování,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Prodá se ziskem v Africe

Ten byl jednoduchý: Za investované peníze nakoupí muž kryptoměnu, kterou v Africe se ziskem prodá a investora poté vyplatí. „Lákavá nabídka muže zaujala a obratem začal investovat. Postupně na určené účty posílal částky kolem sta tisíc korun. Během krátké doby byl na jeho investičním kontě zajímavý zisk. Více než tři sta tisíc dolarů,“ pokračoval mluvčí policie.

Údajný bankéř navíc svou oběť navnadil ještě víc tím, když jí nabídl vyplacení získané sumy. Mělo to jen malý háček, zaplatit šestiprocentní daň, kterou samozřejmě nebylo možné uhradit z kryptoměnou naplněného účtu.

Další poplatek

Když muž daň zaplatil, zbývalo už jen zaplatit poplatek za pojištění převozu peněz. „Na obě transakce si už musel vypůjčit. Získaných sedm milionů korun mu měl dopravit bankéř na letiště v Pardubicích, jenže nepřiletěl…,“ řekl Malášek.

Pak podvodník zkusil ještě jeden pokus jak nešťastníka ještě víc okrást. „Ozvala se spolupracovnice. Zásilku prý na letišti stopla celní správa. Bylo nutné zaplatit poplatek ve výši čtvrt miliónu korun. Na to už poškozený nereagoval. Pochopil, že byl podveden. Za čtvrtroční investování prodělal více než milion korun,“ dodal mluvčí policie.

VIDEO: Policie zveřejnila nahrávku podvodníka, který láká z lidí peníze.

Video
Video se připravuje ...

Policie zveřejnila nahrávku podvodníka, který láká z lidí peníze. Policie České republiky