Muž podle mluvčího jezdil vařit drogy do různých chatových oblastí ve Středočeském kraji a místa často měnil, aby nevzbudil pozornost. Policisté zjistili, že na žádném místě nemá natrvalo zřízenou varnu, ale vše má vždy zabalené do dvou velkých cestovních kufrů. „Muže zadrželi ve chvíli, když se před domem v pražských Vokovicích zrovna chystal k prodeji dvou gramů pervitinu, ale to už nestihl,“ uvedl mluvčí.

Při následné domovní prohlídce detektivové nalezli tajnou sklepní místnost, která byla ukrytá za dvojitými dveřmi šatní skříně. Uvnitř objevili více než 20 gramů pervitinu připraveného k prodeji a další drogy jako extáze, LSD a lysohlávky ukryté v nástěnných hodinách. „V batohu měl zadržený připravených přes dva a půl tisíce tablet obsahujících prekursor pseudoefedrin, ze kterých drogu vyráběl, a dále množství padělaných dokladů. Kromě dokladů totožnosti s jeho fotografií států Francie, Rumunska a Spojených arabských emirátů měl také padělaný průkaz zdravotně tělesně postiženého, díky kterému mohl páchat množství dopravních přestupků,“ doplnil mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté zadrželi devětadvacetiletého muže, který si podle nich vydělával výrobou a prodejem drog. Kompletní varnu měl ve dvou cestovních kufrech. Policie ČR

Detektivové muže obvinili ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Po přezkoumání zajištěných tablet, které určí, kolik účinné látky obsahují, se ale podle mluvčího s největší pravděpodobností horní trestní sazba zvýší až na deset let. Obviněný je stíhán vazebně, dodal.

Fotogalerie
10 fotografií