Bylo krásné počasí, a tak paní Linda s dcerkou v kočárku a fenkou drsnosrstého jezevčíka Barčou vyrazila z Rokycan po cyklostezce až do nedaleké Klabavy, kde se rozhodla po téměř sedmikilometrové procházce občerstvit limonádou.

Zastavila v restauraci U Komína a sedla si na zahrádku. „Dcerku v kočárku jsem měla při sobě a Barču pod nohama, protože byla unavená po dlouhé procházce a taky nezvykle velkým horkem, které ten den bylo,“ popsala chvíle před děsivou tragédií majitelka jezevčice, která byla maminkou Růženky, pejska »Nesmrtelné tety« Jiřiny Bohdalové.

„Najednou se vyřítil odněkud zezadu obrovský pitbull či staford – nešlo v té rychlosti rozlišit, o které bojové plemeno šlo –, a vrhl se na Barču. Surově se jí zakousl za krk a následně ji vyhodil do vzduchu, na to ji hned chytil a začal hladově trhat, “ popsala Aha! se slzami v očích paní Linda.

Nezvladatelné monstrum 

„Přiskočila jsem k agresivnímu psovi a kopla do něj, snažila jsem se, aby Barču pustil. Pes, nebo spíše monstrum, se otočilo proti mně a začalo vrčet,“ vyprávěla paní Linda dál. „Barču držel v té době za již polomrtvou packu a zřejmě přemýšlel, zda vystartuje po mně, nebo dokončí zabití Barči,“ dodala.

Video
Video se připravuje ...

Maminka chtěla, abych hrála na klavír. Neposlechla jsem jí, říká Jiřina Bohdalová Luboš Procházka, Daniel Kristl

„Lekla jsem se, otočila a utíkala ke kočárku, chtěla jsem bránit dcerku, kdyby se monstrum rozmyslelo zaútočit na ni. Taky jsem hystericky nahlas řvala na majitele restaurace, aby okamžitě odvolali svého psa, nebo aby mu Barču sebrali... Marně!“ otřásla se hrůzou při vzpomínce paní Linda.

„Majitelé jen přihlíželi probíhajícímu krveprolití, psa se báli a nechali ho dělat si, co chce. Jen se ptali jejich syna, který měl údajně omylem psa vypustit, kde je ovladač na elektrický obojek. A tak mi došlo, že pes je naprosto nezvladatelný a mají ho pod elektrikou,“ nechápe do této chvíle šokovaná majitelka napadené jezevčice, kterou si, celou krvácející, vraždící pes odnesl kamsi dozadu.

»Jen« přestupek?

„Cca po pěti minutách přišel majitel psa a oznámil mně, že můj pejsek napadení nepřežil a že se se mnou finančně vyrovná, avšak neví, v jaké cenové relaci se pohybuje tato rasa,“ popsala Linda, podle níž život člena rodiny, kterou fenka byla, lze jen těžko vyčíslit penězi.

„Byla jsem totálně otřesená, zavolala jsem policii, která celkem rychle přijela a celou záležitost vyšetřila. Závěr zněl: přestupek. Budou to prý ale ještě řešit s veterinární správou a s nadřízeným a uvidí, jak tento čin vyhodnotí. Vše si policie nafotila a odjela,“ dodává pejskařka. Ta už událost řeší s právníkem.

Fotogalerie
92 fotografií