Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Pejsek Démon zemřel po téměř hodině v rozpáleném autě: Majitelé dostali podmínku

Autor: jel - 
25. dubna 2024
12:33

Hrozná událost se stala minulý rok v létě před Jihočeskou zoologickou zahradou Hluboká nad Vltavou. Adam H. a Markéta P. si šli s dětmi prohlédnout zvířata a psa Démona nechali v autě na sluníčku. Tou dobou byla venkovní teplota kolem 28 stupňů. V autě trpěl Démon téměř hodinu, po vysvobození zemřel. Dvojice nyní dostala od soudu podmíněné tresty.

Psa, který kolaboval v autě, si všimli svědci a zavolali policii. Ta se snažila telefonicky kontaktovat majitelku vozu. Ta ale hovor opakovaně zavěšovala. Po chvíli přišla k autu a zvíře vysvobodila. Podle zjištění policie byl ale pes v autě téměř hodinu.

„K vozidlu se vrátili až po několika desítkách minut, zbědovaného psa z vozidla vysvobodili, bohužel pes i přes následnou péči poskytnutou veterinářem na následky dehydratace a selhání orgánů v nočních hodinách u veterináře uhynul,“ řekl v minulosti policejní mluvčí Jiří Matzner. 

K události se tehdy vyjádřil i majitel Démona. „Až když jsem viděl svého psa v náručí, věděl jsem, jak moc velkou hloupost jsem udělal, v tu chvíli jsem se cítil jako vrah, který zabil člověka,“ popsal tehdy

Jak zjistil server Novinky.cz od mluvčí Okresního soudu v Českých Budějovicích Markéty Bartizalové, dvojice dostala podmíněné tresty. „Obvinění byli pravomocně uznáni vinnými přečinem zanedbání péče o zvíře z nedbalosti a byl jim uložen trest odnětí svobody v trvání tří měsíců s odkladem na zkušební dobu 12 měsíců,“ řekla.

Video  Majitelé psa šli do zoologické zahrady a v rozpáleném autě nechali pejska Démona.  - se svolením Marcela Čady
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 30. dubna 2024 19:08 )

To je složité, když nám vládnou zločinci a narkomani, kterým jde hlavně o to, kde si co nejvíc nahrabat a nějací zvířata jsou jim u zadku 🙄

MADONNA ( 25. dubna 2024 23:38 )

Tak to je vrchol...

MADONNA ( 25. dubna 2024 23:38 )

Správně napsáno...

Roman Krauskop ( 25. dubna 2024 15:38 )

PROČ TAK NÍZKÝ TREST...??? 😨 To je nehoráznost, nechat je utratit, stejným způsobem, jako oni psa... 👎

Kreveta ( 25. dubna 2024 15:36 )

Pardon. Omlouvám se. Hltám co se mu stalo a přehlédla jsem. Je určená - Hluboká- tam psi nesmí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání