Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Dojemný detail na pohřbu Josefa Laufera (†84): „Setkání“ s milovanou Irenou (†83)! O její smrti se nikdy nedozvěděl…

/
  • Už jsou spolu – Josef Laufer a Irena Greifová
    25. dubna 2024 ● 13:00

    Poslední rozloučení s hercem, zpěvákem a především gentlemanem Josefem Lauferem proběhlo ve čtvrtek po 11. hodině v motolském krematoriu. I když bylo v utajení a na pozvánky, dorazila herecká plejáda kolegů i kamarádů...

  • 1.

    Věnec od dcery

    Na rakvi s ostatky Josefa Laufera byl položený věnec z barevných květů od dcery Ester (54). „Tátovi s láskou. Ester a Josef,“ stálo na stuze. Stejně jako táta se jmenuje i partner Ester. 

    Ano, zemřel přirozenou cestou tímto způsobem. Teď bych asi ráda uvedla na pravou míru, jak to bylo. Táta byl čtyři roky v kómatu, ze kterého se neprobral,“ uvedla Ester pro eXtra.cz a dodala, že nešlo o umělý spánek, nýbrž o vegetativní stav.

    Video
    Video se připravuje ...

    Leona Machálková o Josefu Lauferovi: Bavič do posledních dnů na jevišti Luboš Procházka

  • 2.

    Absence nevlastního syna

    Na parte nebyl napsaný nevlastní syn Josefa Karel Greif (60), kterého jeho manželka Irena (†83) měla z předchozího manželství, ale Laufer ho společně s vlastní dcerou vychovával jako svého potomka.  

    Pepíka jsem měl moc rád. Přeju mu šťastnou cestu,“ řekl Blesku Lauferův nevlastní syn, který s nimi desítky let žil pod jednou střechou. „Víc se k tomu opravdu nechci vyjadřovat,“ dodal smířlivě Karel, který na pohřbu chyběl. 

    Přitom když 22. prosince 2022 zemřela Irena, tak na parte byl nejenom Karel, ale i Ester a zbytek rodiny. 

    Autor: 

  • 3.

    Společná fotka s manželkou

    Když před rokem a půl zemřela Irena Greifová, pod rakví byla společná fotka s Josefem a bylo tomu tak i na pohřbu Laufera. 

    Černobílá fotka, na které kráčí mladá Irena s Josefem... Smutné je, že se Laufer nikdy nedozvěděl, že je vdovec. Herec byl v době její smrti už skoro tři roky v kómatu v Nemocnici Na Homolce.

    Greifová dožila v pečovatelském domě na Malvazinkách, kam ji umístily děti. Neobešla se totiž bez zdravotní péče a dohledu.

  • 4.

    Herecká plejáda

    S Josefem se přišla rozloučit slušná řádka kamarádů a kolegů z branže. Nechyběla Leona Machálková (56), Pavel Nový (75), Zdeněk Troška (70), Ivan Vyskočil (77), Jan Kuželka (77), Petr Salava (68) a další...

  • 5.

    Zdeněk Troška (70)

    Pro režiséra Zdeňka Trošku bylo jednoznačné rozhodnutí obsadit do série filmů Kameňák herce Josefa Laufera (†84). Charismatickému elegánovi dal roli evropského podnikatele Lea Kohna.

    „Pepíček Laufer byl prostě zlatej kluk. Veselej, slušnej a nad věcí,“ vzpomínal Troška na kamaráda. „To byl elegán se šarmem, který byl vždy férovej, pozitivní a radostný,“ pěl superlativy na zesnulého umělce.

    Režisér si i vzpomněl, kdy se viděli naposledy. Bylo to na Kolegiu zábavního umění, kde Troška získal ocenění Mistr zábavního umění. Bylo to roku 2019, jen pár měsíců před tím, než šel Laufer na operaci. „Mluvili jsme tam spolu a já jsem na něj koukal, že byl nějaký takový unavený, a krátce nato jsem se dozvěděl, že v podstatě se neprobudil z umělýho spánku po operaci,“ přiznal detailně Troška. Na muzikál, kam ho Laufer zval, už nestihl zajít. „Byl úžasnej bavič, skvělý člověk a gentleman,“ svěřil se Blesku režisér.

    Video
    Video se připravuje ...

    Troška, Blanarovičová a Čížková o Lauferovi: Poslední vzpomínka! Luboš Procházka

  • 6.

    Galerie

    Na více fotek přímo z místa se podívejte do naší galerie. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Josef Laufer (82) se dva roky neprobral po operaci srdce: Dcera promluvila o jeho stavu! Hana Höschlová

    Fotogalerie
    139 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy