Tereza patří mezi velmi vytížené herečky a i obyčejná viróza jí komplikuje život. Produkce divadel či televizí musejí měnit plán, proto se vždy snažila co nejrychleji vrátit k řemeslu. Jenže v posledních měsících přišly hned čtyři zápaly plic za sebou a lékaři nemohli najít příčinu.

Bude v pořádku

„Mám obrovskou radost, protože už víme, co za tím je. Mám RS virus, což je skvělé,“ překvapivě pronesla Tereza. A hned to také vysvětlila. „Mám z toho radost, protože už víme s lékaři, co léčit, a brzy vše bude zase v pořádku,“ svěřila se Brodská, která také bude brzy smět na návštěvu za maminkou. „Nemohla jsem tam za ní. Nechtěla jsem nic riskovat, když jsem nevěděla, co mi je. Ale už se na ni těším,“ pronesla plna optimismu hvězda veleúspěšného seriálu Smysl pro tumor. „Moc se těším! Už za pár dní začnu zase pracovat a je to obrovská úleva vracet se mezi kolegy a před diváky,“ dodala Brodská.

Video
Video se připravuje ...

Jana Brejchová – největší ikona československého filmu Videohub

Smutek v rodině

Alespoň na ní maminka nemohla poznat, že mají v rodině smutnou událost – smrt Hany Brejchové. „Já jsem se tuhle smutnou zprávu dozvěděla před pár dny od bratra. Mamince to sdělovat nebudu. Dlouhá léta se s Hanou neviděly. Maminka je vážně nemocná a já nechci, aby jí tato zpráva ještě přihoršila,“ řekla Aha! Tereza.

Může být i smrtelný!

Respirační syncytiální virus (RS virus, RSV) je běžný vysoce nakažlivý virus. Přenáší se kapénkově, popřípadě přímým kontaktem s nakaženou osobou nebo kontaminovanými povrchy. Infekce začíná, když viry vstoupí do buněk dýchacího ústrojí. Jakmile jsou uvnitř, začnou se množit a dále infikované buňky uvolní nově vzniklé viry do blízkých buněk, tím vznikají shluky takto napadených buněk, tzv. syncytia, jež slouží viru k jeho množení. V Evropě jsou ročně odhadem tři miliony případů akutních respiračních infekcí způsobených RS viry u věkové skupiny nad 60 let. Z toho okolo 270 tisíc případů ročně s RS virovou infekcí skončí hospitalizací. Z toho přibližně 20 tisíc hospitalizovaných pacientů ročně na následky onemocnění způsobeného RS virem zemře.

Fotogalerie
35 fotografií