Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Dva ze splašených koní v Londýně jsou po operaci a ve vážném stavu. Ztratili mnoho krve

Autor: DVL, ČTK - 
26. dubna 2024
10:55

Dva z pěti splašených koní britské královské kavalérie, kteří uprchli do centra Londýna, jsou ve vážném stavu, píše deník Daily Mail. Bělouš Vida a černý Quaker museli podstoupit operaci, oba ztratili hodně krve a mají vážné řezné rány po střetech s taxíkem a autobusem.   

Podle šéfa armády je ještě přílíš brzy na to zodpovědět, zda se dva uprchlí koně královské gardy vrátí do aktivní služby. „Doufáme, že se oba uzdraví. Zda se zotaví natolik, aby se mohli vrátit k oficiálním povinnostem, na to je příliš brzy," řekl armádní mluvčí.

Vážně zranění Vida a Quaker byli dva z pěti koní, kteří se splašili a pobíhali v centru Londýna. Způsobili chaos v dopravě a zranili se. 

Vida podstoupil operaci kvůli vážným řezným ranám a nyní se zotavuje v kasárnách Hyde Parku. Quaker musel minulou noc také podstoupit operaci, aby nepřišel o život. „Quaker je nejvážněji zraněný a také byl přes noc operován," oznámil mluvčí s tím, že byl převezen do koňské nemocnice.

Quaker podle mluvčího pravděpodobně nemá zlomené kosti, ale má vážné řezné rány. Obě zvířata ztratila hodně krve.

Očekává se, že se další dva koně Trojan a Tennyson plně zotaví a budou odpočívat pod dohledem armádních veterinárních důstojníků. 

Armádní představitelé řekli Daily Mailu, že vojenští veterináři koním poskytli nejlepší možnou léčbu, což jim zachránilo život. „Není pochyb o tom, že kdyby to nebyli vojenští koně, jejich šance na přežití by byly značně sníženy," uvedl mluvčí.

„Jsou bohužel v relativně vážném stavu a samozřejmě budeme tento stav sledovat," uvedl ministr obrany James Cartlidge.

Koně se splašili během ranního nácviku poblíž Buckinghamského paláce. Jeden z nich podle svědků nedaleko hotelu Clermont ve čtvrti Victoria shodil jezdce, který křičel bolestí a na místě jej ošetřili zdravotníci.

Zvířata poté cválala centrálními ulicemi. Tenneyson zřejmě narazil do dvoupatrového autobusu, kterému rozbil přední okno. Quaker se srazil s taxíkem.

Uživatel_5828663 ( 26. dubna 2024 18:29 )

Proč je prostě neodstřelili? 2 věnce koňských buřtů navíc. Vyřešeno...

Uživatel_5811138 ( 26. dubna 2024 14:25 )

Copak v Británii nejedí lahodnou koninu ?

Matos7 ( 26. dubna 2024 11:40 )

Super aktuální zpráva, ktera už se stala včera dopoledne. Proberte se

Zobrazit celou diskusi