„Vůbec by mne nenapadlo, že zažiju ještě něco, co jsem nezažila, o čem reálně vůbec nevím, že by mohlo existovat: výpadek paměti z šoku. Už to trvá skoro týden a já si nemohu vzpomenout na některé chvíle, co se stalo, mám je v mlze,“ svěřila se na sociální síti herečka Eva Holubová, co prozatím měla zkušenosti s dočasnou amnézií pouze z filmů. A jak k tomu vlastně došlo? Stala se svědkem dopravní nehody!

„Nikoho nestála život, ale mluvila jsem bezprostředně s babičkou, kterou srazilo auto. Čekala jsem s ní na sanitku. Chovala jsem ji, to si pamatuju úplně živě. Byla křehká, dojemná, vystrašená a zároveň plná lásky. Nebyla od krve, mohla chodit, nic zlomeného. Ale ŠOK. Cítila jsem nad ní převahu a touhu ji chránit. Jako by došlo k splynutí duší,“ popisovala s tím, že stále se jí při vzpomínce na tento incident zalévají oči slzami.

Video
Video se připravuje ...

Eva Holubová s rodinou: Bujaré večírky? Mandlová a Gollová by nám natrhly prdku! Markéta Reinischová

Díky této zkušenosti zažila podle svých slov „podivné zastavení v čase a prostoru“.Snažila jsem se najít, jaký druh šoku jsem prožila, ale nevyznám se v tom... Nepamatuju si pouze to odpoledne, ale i večerní představení uteklo podivně rychle. Nic jsem nezkazila, na jevišti jsem byla přítomna, ale je tu ještě jeden svět, jedno vnímání... Jako by mne do sebe na chvíli vpustilo podvědomí,  dumala Holubová.

Není to poprvé, co má problémy s pamětí a se soustředěním jako takovým. Rozvinuly se u ní poté, co podruhé prodělala covid. „Špatně se mi učil text a měla jsem téměř vteřinové výpadky. Od té doby chodím k úžasné paní profesorce. Postcovidové problémy odešly, ale nechala si mne. Těším se, až jí všechno vyklopím, až to spolu rozebereme. Ta naše mysl, to je ale záhada, co?“ nadhodila herečka, co je aktuálně k vidění na plátnech kin v rodinném filmu Gump - jsme dvojka.

Fotogalerie
55 fotografií