Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babička se stala obětí kyberútoku: Aby splatila dluhy, vykradla banku!

Autor: pma - 
26. dubna 2024
12:53

Krátce po poledni 19. dubna vyrazila 74letá seniorka Ann Mayersová do centra města Fairfield Township v americkém Ohiu. Se zbraní v ruce vešla do banky a po zaměstnancích požadovala pouhých 500 dolarů, v přepočtu tedy necelých 12 tisíc korun. Krátce po loupeži seniorku zadržela policie. Následně vyšlo najevo, proč se žena k přepadení a loupeži v bance odhodlala. Před činem se totiž zřejmě stala obětí kyberútoku a přišla o životní úspory.

Incident se odehrál minulý týden v bance v centru města Fairfield Township. Podle policie do budovy kolem půl druhé odpoledne vstoupila se zbraní v ruce a s maskou na obličeji 74letá seniorka Ann Mayersová, a požadovala od obsluhy za přepážkou peníze. 

Jak uvádí německý deník Bild, žena si z banky odnesla jen 500 dolarů, v přepočtu tedy necelých 12 tisíc korun. Za několik desítek minut kriminalisté starší ženu vypátrali nedaleko banky. V seniorčině autě také našli zbraň i masku, se kterou do banky přišla. 

Podle zahraničních médií vše naznačuje, že ženu k trestnému činu zřejmě dohnaly okolnosti uplynulých dnů. Seniorka se totiž měla stát obětí kyberútoku. Dosud neznámý pachatel měl Mayersovou připravit o úspory.

„V tomto ohledu ji někteří mohou považovat za oběť. Žena se ale bohužel rozhodla riskovat životy několika lidí v bance tím, že se dopustila ozbrojeného loupežného přepadení, aby zlepšila svou finanční situaci,“ uvedl k případu seržant Brandon McCroskey. Podle něj měla dokonce seniorka před příbuzným nastínit, že bude muset vykrást banku, nikdo z rodiny ji však nebral vážně. 

Seniorka je nyní ve vězení a čeká ji první soudní stání. V případě odsouzení ženě hrozí až 15 let za mřížemi. 

Video  Záznam kamer z přepadení pošty v Bedihošti v dubnu 2023  - Policie ČR
Video se připravuje ...

MADONNA ( 27. dubna 2024 10:07 )

👍🏻

Miroslav Miki ( 26. dubna 2024 16:46 )

Bábě někdo nakukal 100% zhodnocení a proto přišla o úspory?Hlupáci jsou po celém světě,nejen v Olomouci 😃 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání