„V rámci trestního řízení byly v těchto dnech zajištěny finanční prostředky v řádech několika desítek milionů korun,“ potvrdila policejní mluvčí Vlasta Suchánková serveru.

Řada svědků u soudu popsala, jak s nimi Richard Š. manipuloval, totéž tvrdí také dvě ženy obžalované z jeho vraždy. Smrt si prý samozvaný léčitel sám přál, ženy k tomu, aby ho sprovodily ze světa, přiměl a také jim řekl, že jeho tělo po jeho smrti zmizí. Když se to nestalo, Magdalena s Irenou se šly samy udat na policii. Lidé mu během 20 let jeho praxe naposílali spoustu peněz. Za sezení Richard Š. vybíral 500 korun, jeho příznivci mu sami posílali často i statisícové částky, jak několikrát zaznělo v uplynulých měsících u soudu.

I Irena s Magdalenou daly Richardovi Š. peníze. Magdalena Š. mu poslala nejméně tři miliony a později mu také dávala veškeré peníze, které si v ordinaci vydělala. U soudu také vypověděla, že ji jednou nutil, aby z bankomatu vybrala 666 tisíc. Irena S. samozvanému léčiteli podle policistů poslala neskutečných 38 milionů.

Guru podle výpovědí rád šetřil. Možná právě na svůj velký plán – chtěl totiž skoupit pozemky a vystavět bydlení pro sebe a své nejvěrnější. „Richard měl spoustu nápadů, jak by dům měl vypadat, ale zůstalo to jen u náčrtů. Mně v té výstavbě jedno místo nabídl. Říkal, že bych to mohl mít jako chatu. Dále tam měla určitě bydlet Inka, samozřejmě jeden dům měl být jeho, těch míst bylo šest až osm, různě se to měnilo,“ líčil u soudu v červenci loňského roku svědek Pavel. Uvedl také, že spolu ale nikdy neřešili, jak bude celý projekt financovaný.

Po Richardovi by měl dědit jediný syn Richard Š. ml. (28). Ten se ale s otcem vůbec nestýkal a při své výpovědi u soudu s Magdalenou Š. o něm nemluvil v dobrém: „16 let jsem ho neviděl, nemám s ním žádný vztah.“ Pro Blesk pak dodal: „Jestli by byla možnost, peníze bych vrátil.“ Záleží ale na výsledku vyšetřování.

Video
Video se připravuje ...

Zubařka Magdalena Š. přichází k soudu. (4. května 2023) Daniel Šesták

Fotogalerie
53 fotografií