Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šťastlivci jedna výhra v loterii nestačila, a tak sázel dál: Druhý zářez mu přinesl 64 milionů!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: btk - 
26. dubna 2024
21:26

Že štěstí přeje připraveným, se nedá říct o jistém Colinovi z Británie. Před 30 lety totiž vyhrál v loterii slušných 1500 liber (téměř 50 000 korun). To mu ale nestačilo a ve své zálibě sázet pokračoval dál. Trpělivé čekání se v případě tohoto šťastlivce podruhé vyplatilo. Trefil totiž pět ze šesti možných čísel a vyhrál neuvěřitelných 64 milionů korun! Manželka výherce prozradila, jak s penězi nakládají. Jejich život teď obklopují luxusní auta, ale i nezapomenutelné cesty kolem světa.

Sázení je rizikový koníček. Někdo touží po astronomické výhře, jiní zase po zpestření sportovního zážitku. Colin z Velké Británie v roce 1994 vyhrál loterii v přepočtu 50 000 korun. Ačkoli se nejednalo o převratné bohatství, šťastlivci to nedalo a ve své zálibě pokračoval dál. Zvrat přišel o 18 let později.

Pohádková výhra

„Jedné středeční noci v roce 2012 přišel do ložnice manžel. Žašeptal mi, že asi vyhrál v loterii. Myslel si, že trefil pět ze šesti možných čísel. Druhý den ráno manžel zavolal do již zaniklé loterijní společnosti Camelot. Po chvíli se rozplakal. Vyhrál totiž v přepočtu asi 64 milionů korun. Náš život se od té doby výrazně změnil,“ uvedla výhercova manželka pro Daily Mail.

Krátce po výhře manželka odešla ze své práce. Colin ještě tři roky po neuvěřitelné výhře pracoval. Nedokázal totiž vstřebat, že už pracovat nemusí. „Najednou jsme se ocitli ve světě, kde jsme se nemuseli starat o výši účtu za plyn,“ pokračovala.

Colin si mohl dovolit jakékoliv auto. Od roku 2012 údajně vlastní šest aut a obrovský dům se čtyřmi ložnicemi a třemi koupelnami. Nejhonosnějším nákupem vůbec jsou podle páru hodinky značky Rolex, za které utratili dohromady téměř milion korun. „V posledních letech se nákupu hmotných věcí vyhýbáme a vice cestujeme. Před výhrou jsme podnikali jednu plavbu ročně. Celý rok jsme na ni taky šetřili,“ řekla manželka. Od výhry manželé absolvovali už 21 plaveb, z toho dvě kolem světa.

Strach ze závisti

I když si pár své bohatství užívá, financemi podporují různé neziskové organizace. Colin například zakoupil a daroval defibrilátor onkologickému centru.

Manželé si důkladně chrání své soukromí. Údajně se bojí závistí ze strany druhých lidí: „Není úplně možné zabránit informaci, že jsme najednou zbohatli. Snažíme se to ovšem udržet pod pokličkou. Někteří lidé mohou být dost nepřátelští. Přátele, které známe už z doby před výhrou, se k nám chovají normálně. Když to řekneme lidem, které jsme právě poznali, často se na nás dívají, jako kdybychom měli dvě hlavy.“

Pár do budoucna plánuje jistá omezení. Většinu místností v obrovském domě nevyužívají. Ačkoli je 64 milionů korun obrovská částka, aby peníze vystačily i na dalších 20 let, musí se rodina uskromnit. I přesto prý loterie manželům zajistila nádherný život.

Video  Tragické osudy výherkyň v loterii  - Videohub
Video se připravuje ...

krapotkin ( 27. dubna 2024 08:21 )

Ten chudák bude teď najednou příbuzných a kamarádů, že se mu o nich ani nesnilo.

Zobrazit celou diskusi