Pondělí 20. května 2024
Svátek slaví Zbyšek, zítra Monika
Polojasno, bouřka 23°C

Nová postava v Ulici! Co chce po Ivě mladík, kterého srazila autem?

Video se připravuje ...
Nová postava v Ulici! Co chce po Ivě mladík, kterého srazila autem?
VIDEO: TV Nova
10. května 2024 | 05:00

Před necelými dvěma měsíci došlo v seriálu Ulice na TV Nova k dramatickým událostem, které zasáhly celou rodinu Klímových. Iva a Bára se staly terčem nemístného obtěžování opilých mladíků. Situace se tak vyhrotila, že Iva ve snaze ujet, aby ochránila dceru, jednoho z mladíků srazila autem. Nyní se právě tento mladík objeví bez předchozího varování u ní v salonu. A nebude to žádná náhoda…

Tvůrci divácky oblíbeného seriálu Ulice, který běží na TV Nova, se dotýkají v příbězích uličních postav také témat, jež občas nejsou ani trochu příjemná a rezonují naší společností. K nim patří také havárie Ivy Klímové (Hana Baroňová), při níž byl zraněn jeden z opilých mladíků, kteří ji i její dceru Báru (Eliška Bašusová) obtěžovali v podzemních garážích. Tehdy se vše událo ráz na ráz, vystresovaná Bára začala panikařit, protože se jí připomnělo trauma ze znásilnění, jehož se stala před pár lety obětí. Iva si v tu chvíli nedokázala udržet chladnou hlavu a šlápla na plyn v momentu, kdy se jim mladíci dobývali do auta. S následky této nehody se nyní potýkají jak Iva s Bárou, tak i dotyčný mladík, jenž to odnesl nepříjemným zraněním.

Příliš vysoký trest?

Iva se zodpovědnosti za nehodu nezříká, ovšem nemíní se nechat vydírat nehoráznými požadavky advokáta zraněného mladíka. Ten po ní chce odškodnění ve výši půl milionu korun, což je podle všech hodně přes čáru. Iva je ochotná zaplatit tři sta tisíc. Pokud protistrana nebude souhlasit, na doporučení svého anděla strážného, skvělé advokátky Elen Mrázové (Eva Elsnerová), hodlá dát celou záležitost k soudu. Už takhle má výčitky kvůli zraněnému mladíkovi. Teď se k nim přidaly i výčitky kvůli rodině, která s ní tímto martyriem prochází a jejíhož rozpočtu se citelně dotkne vyplacení odškodného.

Nátlak, nebo snaha o domluvu?

Všichni nějak automaticky předpokládali, že se Iva a Bára s útočníky i se zraněným mladíkem již nesetkají. Vše je v rukou právníků, není důvod, aby se Iva dostala do přímého kontaktu s obětí nehody. Jenže právě to se nyní stane. Iva najednou stane tváří v tvář Viktorovi (Adam Vohánka), který si ji sám tajně vyhledá. Iva ho v první chvíli ani nepozná. O to větší studená sprcha a stres to pro ni budou, když zjistí, o koho se jedná… Proč ji Viktor vyhledá za zády právníků? Chce se dohodnout, poznat ji, nebo zesílit nátlak, aby dosáhl svého?

Co je Viktor zač?

Viktor patří do kádru většího fotbalového klubu. Má naději, že se začne fotbalem živit profesionálně, ovšem o dočasnou stopku v kariéře se mu nyní postaralo zranění, k němuž došlo při nehodě. Aby nebyl dlouho mimo hru, Viktor by rád co nejvíce urychlil rekonvalescenci. Ovšem špičková péče něco stojí. A právě v tom je zakopaný pes. Viktor není profesionální sportovec, nadstandardní péči si musí hradit sám. Proto potřebuje od Ivy spoustu peněz. Ale má na ně nárok, a to nejen morální? Co všechno je u něj ještě ve hře?

Adam Vohánka jako nováček v Ulici

Roli Viktora Bidrmana ztvárňuje mladý herec Adam Vohánka, jehož diváci TV Nova znají jako studenta Charlieho ze seriálu Pan profesor. Do Ulice se dostal na základě konkurzu i díky své fyzické zdatnosti, aby byla jeho postavy fotbalisty co nejreálnější. Adam se udržuje v kondici mimo jiné i bojovým uměním a boxem. A jak se Adamovi v Ulici líbí? „Je úžasné být součástí toho všeho a pozorovat například, kolik herců se v ateliéru vystřídá za jeden den. A já jsem jen jedním z mnoha, kteří do ateliéru přijdou a mají úplně stejný program. Samotné natáčení mě překvapilo svým tempem,“ dodává s úsměvem Adam Vohánka.

Autor: Martina Miláčková