Špekáček slaví 134 let!
Je to už 134 let, co si pochutnáváme na špekáčku. Poprvé jej ochutnali účastníci Zemské jubilejní výstavy v Praze. Konala se v roce 1891 a špekáčkům se tehdy říkalo uzenky. Podávaly se s křenem a rohlíkem na papírovém tácku za 8 krejcarů.
Prvorepubliková klasika
V období první republiky patřily špekáčky k vysoce kvalitním výrobkům. 50 % tvořilo hovězí maso z mladých kusů, 20 % lepší vepřový výřez bez kůže a 30 % na kostičky nakrájený špek. Jak to bylo se špekáčkem v historii dál? I to zjistíte ve spotřebitelském testu v deníku Blesk a na Blesk.cz.
Co se také dozvíte:
- Kolik masa opravdu obsahuji?
- Která značka chutnala nejlépe?
- Obejdou se špekáčky bez škrobu?
Dal výpověď z postu ředitele banky a začal vyrábět paštiky! Přes rok si nevydělal ani korunu, jeho firma Melememaso ale dnes sbírá světové gastro Oscary! Sandra Novotná